18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

Arınç, açılışlara katıldı

ARINÇ, MANİSA'DA AÇILIŞLARA KATILDI

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde bir dizi ziyaret ve açılış törenlerine katıldı.

Programa Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, daire müdürleri ve AK Parti teşkilatları katıldı. Demirci ilçesinde devlet-vatandaş işbirliği ile yaptırılan 12 derslikli Saliha Kul İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Halk Eğitim Halı Atölyesi'ni ziyaret etti. Arınç,

burada halı dokumacılığı kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi'ni ziyaret eden ve burada öğle yemeği yiyen Arınç, yemeğin ardından Köprübaşı ilçesine geçti. Kaymakam Vekili Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım'ı makamında ziyaret eden Arınç, daha sonra Köprübaşı İlçe Emniyet Amirliği yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Arınç, çocuklar tarafından buket çiçekler ve halk oyunları gösterileri ile karşılandı.

İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, açılışta yaptığı konuşmada, Köprübaşı İlçe Emniyet Amirliği'nin 2004 yılında genel bütçeden sağlanan ödenekle yaklaşık 1 milyon 60 bin TL harcanarak yaptırıldığını açıkladı. Aydemir, bina bünyesinde ayrıca 12 odadan oluşan lojmanın yer aldığını söyledi. Son teknoloji MOBESE sisteminin kurulması için de altyapı çalışmalarına başlanıldığını ifade eden Aydemir, "Toplum desteğini almadan başarılı olmamız mümkün değil. Köprübaşı ilçesinin suçlularla mücadelemizde bize verdiği destek onlara kat kat hizmet olarak dönecektir. Yeni hizmet binamızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç de, "Büyük bir mücadele ile ülkemizi kalkındırmaya çalışıyoruz. Bunun bir örneğini Köprübaşı ilçemizde yaşıyoruz. Mesai tanımadan önce köyleri daha yaşanabilir hale getirdik. İçme suyu ve yol problemlerini çözmek için çalıştık, çalışıyoruz. Şimdi bir müjde veriyorum; 54. km'lik Salihli-Köprübaşı karayolunu yaptırıyoruz. Dünyada kriz başını almış giderken biz yeni yatırımları aralıksız sürdürüyoruz. Yunanistan battı, devlet maaşları ödeyemez hale geldi ancak Türkiye bu küresel krizden en az etkilenen ülke oldu. Bu ülkeye hizmet eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine gösterilen büyük ilgi için teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Köprübaşına yapılacak bütün hizmetlerde biz destek olacağız, yeter ki Belediye Başkanı Zafer Mergen çalışsın, sizler de destek olun. Şimdi İlçe Emniyet Amirliğimizin açılışında beraberiz. Polisimizi güçlendirmemiz gerekir. Hepimizin göz bebeği olan bir kuruluş. Pırıl pırıl polis memurlarımız var onların sayesinde biz de huzur içinde yaşıyoruz. Böyle güzel bir binaya kavuştuğu için mutluyuz, hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Arınç, İlçe Emniyet Amirliği'nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, daha sonra da Köprübaşı Merkez Anaokulu'nun açılış törenine katıldı.

 ARINÇ'IN AYAĞINA GALOŞUNU KORUMASI GİYDİRDİ

Anaokulu minikleri tarafından çiçeklerle karşılanan Arınç, onları severek tek tek hepsiyle tokalaştı. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, okul öncesi eğitimle ilgili bilgiler verdi. Vali Celalettin Güvenç de, Manisa'nın yüzde 44 ile okul öncesi eğitimde yüzde 30'lar seviyesinde olan ülke ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köprübaşı ilçesinin eğitim yönünden bir eksiğinin olmadığını belirtti. Konuşmasının ardından anaokulunun açılışını gerçekleştiren Arınç'ın ve dersliğe girerken ayağına galoşu korumasının giydirmesi dikkat çekti.

Arınç ve beraberindekiler, buradaki açılışların ardından ilçeye 10 km mesafede bulunan Kıranşeyh köyünde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hayvancılık İşletmesi'nin açılış törenine katıldı. Köprübaşı Kaymakam Vekili Mesut Yıldırım, burada yürütülen projeyle ilgili bilgiler verdi. 51 aileye 2'şer gebe düve olmak üzere 102 düve dağıtıldığını ve projenin toplam maliyetinin 664 bin TL olduğunu kaydeden Yıldırım, günlük 3 ton süt elde edilmesinin planladığını söyledi. Yıldırım, projenin köylüleri kalkındıracak, refahını arttıracak önemli bir çalışma olduğunu da vurguladı.

Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise, kooperatifçilikte 2009 yılında bir rekor kırıldığını, 14 kooperatife toplam 11 milyon TL kredi verildiğini, 2 binin üzerinde düve dağıtıldığını açıkladı. Çelik, 2010 yılında da hedefin en az 10 milyon TL'nin üzerinde yatırımın planlandığını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise şunları söyledi:

"Barajlar yapıyor, göletler, yollar yapılıyor. Yeni hastaneler açılıyor. Bu hizmetlerin hepsi halkımız içindir. Devlet kurumları halkına hükmetmek için değil hizmet için vardır. Biz de bu hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Burada faaliyete geçen işletmenin de köyümüze hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Arınç, kurdeleyi keserek işletmenin açılışını gerçekleştirdi. Törende Arınç ve diğer konuklara gözleme, süt ve ayran ikramı yapıldı. Arınç, buradan ayrıldıktan sonra Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen'i makamında ziyaret etti.

ARINÇ, MANİSA'DA AÇILIŞLARA KATILDI
ARINÇ, MANİSA'DA AÇILIŞLARA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 19:38:01
Güncelleme :7 Mart 2010 Pazar 09:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?