18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

CBÜ öğrencileri 2 bin kitap topladı

DEMİRCİ'DE, CBÜ ÖĞRENCİLERİ 2 BİN KİTAP TOPLADI

CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin çevre okullara dağıtılmak üzere düzenlemiş olduğu kitap toplama kampanyasında 2 bine yakın kitap toplandığı belirtildi.

Bir süredir CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin başlattığı kitap toplama kampanyası sona erdi. Toplanan kitaplar ihtiyacı olan okullara dağıtılmadan önce 75. Yıl İlköğretim Okulu Kütüphanesi'nde sergilendi. Sergiye Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Yrd. Doç. İbrahim Uysal, Prof. Dr. Bilal Elbir, Yrd. Doç. Dr. Rasih Erkul, Demirci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Celal Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Akar, Şube Müdürü Hüseyin Yüksel, kurum amirleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

CBÜ Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Yüksel Abalı, "Toplum hizmeti faaliyetleri kapsamında yapılan kitap yardımında elde edilen kitaplar ilçe merkezi ve bağlı köy okullarının kütüphanesinin zenginleştirilmesinde kullanılacak. Bu yolda büyük emek sarf eden öğrencilerimi kutluyorum." dedi. Tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü ise, Demirci ilçesinde Cbü'nün alt yapısının dahada güçlendiğini belirterek, fakültenin her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi. Rektör Öncü toplanan kitapların raflarda kalmaması, her kitabın mutlaka okunması gerektiğini söyledi. Öğrencilerine hitap eden Öncü, “İleride sizlerin arasından da kaymakam, belediye başkanı, rektör çıkacağını biliyorum. Bu yüzden okumak için ne gerekiyorsa yapılmalı ve güçlü bir Türkiye için okumalı ve okutturulmalıdır.” dedi.

Program sonunda kitap toplama kampanyası başlatan Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Emine Coşkun, Esra Ergun, Ümmü Gülsüm Gülmez, İbrahim Karasaç, Muhammed Fatih Avcı'ya, 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Güler tarafından emeklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi. Daha sonra davetliler kitap sergisini gezdi.

DEMİRCİ'DE, CBÜ ÖĞRENCİLERİ 2 BİN KİTAP TOPLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 12:25:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 16:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?