22
Mayıs
2024
Çarşamba
DEMİRCİ - MANİSA

Çiftçilere arıcılık belgesi

Manisa'nın Demirci ilçesinin Kuzeyir köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü'nce açılan arıcılık kursunu başarıyla bitiren çiftçilerin arıcık belgeleri yapılan törenle verildi.


Kuzeyir köyünde yapılan törene Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İlçe Tarım Müdürü M.Akif Şenyürek, daire amirleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti katıldı. Törende bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü M.Akif Şenyürek, "Çiftçilerimizin böylesine istekli ve gayretli olması üretim için umut verici bir gelişmedir. Arıcılık önemsenebilecek bir üretim dalıdır. Yatırımdan korkmayın. Tekniğine uygun yapıldığı sürece zarar asla söz konusu değildir, bilakis her zaman karlıdır" dedi. Şenyürek7in ardından konuşan Kaymakam Kıcıroğlu ise, "Bütün başarısızlıkların altında eğitimsizlik yatar. Onun için eğitim asla vazgeçilemez ve ihmal edilemez. Eğitime yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.


Törende yapılan konuşmaların ardından Kurs Bitirme Belgesi almaya hak kazanan 37 çiftçinin arıcılık belgeleri takdim edildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 12:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?