18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

Çiftçiye aşılanmış badem fidanı

DEMİRCİ'DE ÇİFTÇİLERE AŞILANMIŞ BADEM FİDANI DAĞITILDI

Manisa'nın Demirci ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından temin edilen 2 bin adet aşılanmış badem fidanı, talep eden çiftçilere törenle dağıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin de katıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın dar gelirli vatandaşlara sadece kömür, nakit, gıda yardımı değil aynı zamanda onları iş sahibi yapmayı da amaçladığını belirtti. Sezgin şunları söyledi: “Yaşları genç ve sosyal yoksunluk içinde olup geçimini meyvecilikle temin etmek isteyen vatandaşlarımızın yoksulluktan kurtarmak amacıyla hazırladığımız projelerle geçim sıkıntısına son vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için vatandaşlarımızdan beklentilerimiz şudur: Bize gelip de 'Kaymakam bey param yok kömür istiyorum. Param yok nakdi yardım istiyorum' diyen vatandaşlarımıza biz bu yardımları yapıyoruz. Biz onlardan 'Kaymakam bey ben çalışmak istiyorum. Bana proje ve iş için destek verin. Ben köyümde şu ziraatı yapabilirim. Hayvancılık yapabilirim' demelerini bekliyorum. Bunu yaparsak bu memleketinin yoksulluğunu çaresizliğini ortadan kaldırırız. Eğer bunları yapmazsak bu memlekette fakirlere yeni fakirler ekleriz.”

Demirci ilçesinin hayvancılık ve ziraat yapılması için uygun olduğunu da belirten Kaymakam Yalçın Sezgin, “Bu bölgede ziraat yapılır. Hayvancılık yapılır. Burası Manisa'nın biraz dağlık biraz ücra bir yeri. Burada fabrika kuramıyoruz. Özel sektör de gelip yatırım yapmıyor. Dolayısıyla burada yapılacak iş ziraattır, hayvancılıktır. Ziraatta bugün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca fidan dağıtımı yapıyoruz. Yarın da Borlu beldemizde İl Özel İdaresi tarafından verilecek fidan dağıtımını yapacağız. Bu yıl Manisa ilinin Demirci ilçesinde, en çok fidan dağıtımı yapılacak yıldır. Manisa merkez ve ilçeleri dahil Demirci Özel İdare'nin, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın toplam olarak dağıtacağı fidan sayısı ile bölgede birinci sıradadır. Niçin bunu yapıyoruz. İlçemizdeki bu yoksulluğu gidermek için yapıyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra fidan dağıtımına geçildi. Dağıtılan fidanların Alaağaç, Marmaracık, Mezitler, Durhasan beldesi, Ayvaalan, Yarbasan, Çandır, Karaisalar köylerinde yaşayan 19 ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde olup meyvecilikle geçimini temin etmek isteyen çiftlere dağıtıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:32:00
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 19:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?