30
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Çinliler, yılın ahisini de pes ettirdi

Yılın Ahisi seçilen 86 yaşındaki Şükrü Karakaya, 72 yıldır yaptığı bıçak ve makas imalatçılığı mesleğini Çin mallarının piyasayı istila etmesi nedeniyle kimseye tavsiye etmiyor.

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından yılın ahisi seçilen Şükrü Karakaya Manisa’nın Demirci ilçesinde 72 yıldır bıçak ve makas imalatçılığı yapıyor. 3 çocuk, 7 torun sahibi olan Şükrü Karakaya 12 yaşında babasının yanında başladığı mesleğini son yıllara kadar başarıyla sürdürdü. Çocuklarıyla birlikte Demirci’de imal ettiği makaslar demirci halısı imalatında da kullanılıyor. Ancak son yıllarda ülkemize giren Çin malı ucuz bıçak, makas ve diğer kesici ürünler Şükrü Karakaya’nın babadan kalma mesleğini bitme noktasına getirdi.


Demirci Eski Sanayi Sitesi’nde bulunan dükkanında ilerlemiş yaşına rağmen hala çalışan Karakaya, “Halıcılık azaldı, Çin malı ürünler de ülkeye gelince işlerimiz durdu. Artık ürettiğimiz araç ve gereçler eskisi gibi rağbet görmüyor. Bu işlerin de tadı tuzu kalmadı artık.”diyerek dert yandı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:57:43
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 17:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?