30
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Demirci'de el dokuma halıcılığı

Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, ilçede el dokuma halıcılığının daha da gelişmesi için ellerinden gelen her türlü katkıyı sağladıklarını bildirdi.


Başkan Erşahin yaptığı açıklamada, Çamlıca Mahallesi Menderes Bulvarı üzerindeki Makine Kimya İlköğretim Okulu prefabrik binalarının Demirci Halk Eğitim Merkezine devredildiğini belirtti. Makina Kimya İlköğretim Okulunun devlet vatandaş işbirliğiyle yapılan Hüseyin Çamtepe İlköğretim Okuluna taşınmasının ardından atıl durumda kalan prefabrik yapılarda, genç kız ve kadınlara el dokuma halı kursu verilmesi için girişimde bulunduklarını kaydeden Erşahin şunları söyledi: ''Demirci el dokuma halısının alt yapısını güçlendirmek istiyoruz. Demirci'nin dünyaca tanınan el dokuma halıcılığını daha da gelişmesi için elimizden gelen her türlü katkıyı yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezine devredilen binaya 12 halı tezgahı kuruldu. Atölyede 60 kişi istihdam ediliyor. 12 tezgah daha kurulacak ve istihdam edilen bayan sayısı 120'ye ulaşacak. Geçen yıl Demirci Halk Eğitim Merkezi’nde dokunan bir halının dünya şampiyonluğu kazanması sonrasında ilçemizde üretilen halıya yönelme oldu.”dedi.
)

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 17:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali DÖNMEZ IP: 78.175.22.xxx Tarih : 17.11.2008 11:12:02

bu gayretlerinizden dolayı sizi tebrik ediyorum hakikaten demircinin hem el halısı hemde fabrika halısı çok kaliteli allah yolunuzu açık etsin