22
Mayıs
2024
Çarşamba
DEMİRCİ - MANİSA

Demirci'de Gaziler Günü

Manisa'nın Demirci ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende, 2 gaziye Jandarma Genel Komutanlığı tarafından rozet takıldı. 

Gaziler Günü kutlamaları, sabah saat 09.00'da Garnizon Komutanlığı'nda başladı. Törene ilçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Belediye Başkanı Mithat Erşahin, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Ütğm Selçuk Kansav, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Akar, Müftü Turan Durgut ve protokol üyeleri katıldı. Önce Atatürk Anıtı'na çelenk kondu ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Çeşitli okullardan 2 öğrenci günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okurken, törende konuşan İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Kd. Ütğm. Selçuk Kansav, ülkenin bugünkü bağımsızlığını ve varlığını, düşmana kendini siper eden kahraman vatan evlatlarına ve gazilere borçlu olduğunu söyledi. Kansav "Onlar ki yüzyıllardan beri Türk'ün yaşam mücadelesinin bayraktarlığını yapanlar, onlar ki hür ve bağımsız yaşamamız için kanlarını akıtanlar, onlar ki gaziliğin şeref nişanelerini gururla taşıyanlar ve onlar ki İstiklal Savaşı'nda Yunan'a, Kıbrıs'ta Rum'a, Doğu'da yıkıcı ve bölücü hainlere karşı yüreklerini ortaya koyanlar" dedi. 

Törende gaziler adına konuşan Kıbrıs gazisi Muammer Çoban "Tarihimize bakıldığında bu ülke topraklarının kolay kazanılmadığını, bir karış toprağın kanla yoğrulduğu, binlerce şehit ve gazimizin savaş meydanlarında, kahramanca savaşarak ve kanlarını dökerek, şuan üzerinde özgürce yaşadığımız, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekerek özgürce dalgalandırdığımız bu cennet vatanın sınırlarını çizmişlerdir" dedi. 

Konuşmaların ardından gazi Hasan Gümüş ve Nazmi Diçer'e rozetlerini Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ve Demirci İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Kd. Ütğm Selçuk Kansav taktı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 16:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?