25
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

Demirci'ye tam donanımlı ambulans

DEMİRCİ'YE BAKANLIKTAN TAM DONANIMLI AMBULANS

Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa'nın Demirci ilçesi 112 Acil Servisi'ne tam donanımlı ambulans gönderildi.

Demirci Devlet Hastanesi'ne ait olan ve bir süredir 112 ambulansı olarak kullanılan aracın yetersiz olması nedebiyle, yapılan talep üzerine Sağlık Bakanlığı ilçeye yeni bir ambulans gönderdi. Yeni ambulansın gelmesiyle birlikte eski ambulans Devlet Hastanesi'ne geri iade edilirken, yeni ambulans da 112 Acil Servis ambulansı olarak kullanılmaya başladı.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin yaptığı açıklamada, “Bir ambulans ile il merkezine hasta nakli olduğu takdirde o gün 50 bin nüfuslu ilçenin hastanesi ambulanssız kalmaktaydı. Yeni hizmete girecek olan ambulansımız bizi sağlık hizmetlerinin sunumunda rahatlatacaktır. Sorunu gören ve ihtiyacı karşılayan Valiliğimize ve Sağlık Müdürlüğümüze ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Demirci Sağlık Grup Başkanı Ümit Pektaş ise, “İlçemizde acil müdahale gerektiren hastalara kesintisiz, hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi, acil yardım konusunda eğitimli, tecrübeli 4 paramedik ve 10 ATT sağlık personelimiz tarafından yerinde, zamanında müdahale edilebilmesi, ilk müdahalesi yapılan hastaların daha ileri tetkik ve tedavileri için gerekli birimlere güvenli sevk edilebilmesi amacıyla hizmet veren 1 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Demirci halkına daha iyi, kaliteli hizmet sunabilmesi amacıyla yeni tam donanımlı ambulansına kavuşmuştur. Acil müdahale gerektiren durumlarda ücretsiz 112 aranarak komuta merkezine yapılan bildirimler doğrultusunda 1 Nolu acil sağlık hizmetleri istasyonu deneyimli, eğitimli nöbetçi sağlık personeli zaman kaybetmeden harekete geçip olay yerine intikal ederek gerekli ilk müdahaleyi yapmaktadır.” diye konuştu.

DEMİRCİ'YE BAKANLIKTAN TAM DONANIMLI AMBULANS
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:09:01
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yolcu IP: 88.227.112.xxx Tarih : 17.04.2010 12:08:25

osman durmuştan sonra bizi hatırlayan sağlık bakanı varmış gerçi o ambulans yerinden kımıldarmı bilinmez ayrıca o cihazları kullanan sağlık personeli varmı acaba devlet hastanesinde. demirciye hayırlı olsun