18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

Hızırilyas Şenlikleri 10 bin kişiyi buluşturudu

Demirci'nin Bardakçı Köyü'nde yarım asırdır devam eden Hızırilyas Şenlikleri'nin bu yılki kutlamalarında, köy meydanında 10 bin kişiye yemek verildi.

Bardakçı Köyü'nde hazırlıklar sabah saatlerinde başladı. Etkinliğe, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Manisa Milletvekili Hakan Taşçı, Demirci Kaymakamı Celal Kalezade, Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, Saruhanlı, Sındırgı, Gördes ve Mahmutlar belediye başkanları, Demirci İl Genel Meclisi üyeleri, Manisa merkez ve ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

10 bine yakın vatandaşın katıldığı etkinlikte, köylüler tarafından pişirilen kazanlar dolusu yemekler davetlilere dağıtıldı. Dev sofralarda birarada yemek yemenin sevincini yaşayan misafirler, aynı zamanda tanışıp kaynaşma imkanı buldu.

Bardakçı hayır yemeğinin geleneksel hale gelmesinden dolayı sevinçli ve gururlu olduklarını ifade eden Bardakçı Köyü Muhtarı Muammer Bardakçı, "Yarım asırdır devam eden Hızırilyas Şenliği kapsamında daha önceden Türkmen tepesinde yağmur duası olarak başlayan geleneğimiz 1992 yılında camimizin ibadete açılmasından bu yana hayır cemiyeti olarak devam ediyor. Çevre ilçeler, belde ve köylerin katılımlarıyla etkinliğimiz bugünkü duruma gelmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 18:13:03
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 17:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?