30
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Kestane bolluğu üreticiyi güldürdü

Manisa’nın Demirci İlçesinde yetişen kestaneler özellikle İstanbul, Bursa ve İzmit'ten gelen tüccarlar tarafından Türkiye geneline dağıtılıyor.


Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Çanakçı köyünde bu yıl kestanenin bol olması üreticinin yüzünü güldürdü. Bölgenin iklim şartları kestane üretimine elverişli olduğu için üretim her geçen gün artıyor. Demirci kestane pazarı olma yolunda hızla ilerliyor.


"Aşk iksiri" olarak bilinen Çanakçı aşı kestaneleri Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerine gönderiliyor. Çanakçı köyü muhtarı Şerif Dönmez, "Köyümüzde 80 yıllık kestane ağaçları var. Dedelerimizden kalma bu kestane ağaçları bizim tek mirasımız, ekmek kapımız. Bu ağaçlar sayesinde evimize ekmek götürüyoruz" dedi.

Mahmutlar beldesi, Söğütçük, İrişler ve Esenyurt, Yarbasan köylerinde de aşılanmış kestane ticareti hızla devam ediyor. İstanbul, Bursa ve İzmit'ten gelen tüccarlar bu köylerden toptan kestane alımı yapıyor. Dağlarda onlarca yıl önce dikilmiş veya kendiliğinden bitmiş kestane ağaçlarının büyük bir hızla aşılanmasına rağmen daha çok sayıda aşılanacak yabani kestane ağacı olduğu bildirildi. Özellikle iri ve kaliteli kestaneye tüccarlar ilgi gösteriyor. Kestane fiyatları 2 ile 5 YTL arasında değişiyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:14:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?