27
Mayıs
2024
Pazertesi
DEMİRCİ - MANİSA

Kır Çiçeği ve Yaban Gülü ABD yolcusu

Manisa'nın Demirci ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi'nde dokunan 40 metre karelik Kır Çiçeği ve Yaban Gülü isimli el halıları, ABD'nin Atlanta şehrinde yapılacak olan halı fuarında sergilenecek.

Demirci Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kazım Aysan, halı atölyelerinde 8 ay gibi bir sürede dokunan el halıları ile ilgili açıklamada bulundu.

 Aysan, “Müdürlüğümüz halı atölyesinde dokunan halılar 16 kişinin el emeği ile hazırlandı. Kır Çiçeği ve Yaban Gülü adı verilen her iki halı 2009 Aralık ayında ABD'nin Atlanta şehrinde yapılacak olan halı fuarında sergilenecek. Sipariş olarak dokunan her iki halı Renk Halı AŞ. firması aracılığı ile yurt dışındaki sahibine teslim edilecek.” dedi. Halıların malzemelerinin özel olarak üretildiğini ve yaklaşık bir halının 350 kg. ağırlığında olduğunu belirten Aysan, “Demirci ve Türk el halıcılığının kurtuluşu atölye halıcılığından geçiyor. Dünya halı piyasasında rekabet edebilmenin yolu ucuza mal etme yerine farklı türde ve standart dışı halılar üretmekten geçiyor. Halk Eğitimi Merkezimizi yurt içinde ve yurt dışından her ay birkaç halı üreticisi ziyaret ediyor.” diye konuştu.

2007 yılında Demirci Halk Eğitimi Merkezi halı atölyelerinde dokunan bir el halısı yine aynı yarışmada Dünya'nın en iyi halısı seçilerek ödül kazanmıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 15:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?