19
Mayıs
2024
Pazar
DEMİRCİ - MANİSA

Köylülere 200 büyükbaş hayvan dağıtıldı

Manisa Valisi Orhan Işın, Demirci İlçesi’ne bağlı Mahmutlar Beldesi’nde 200 adet büyükbaş hayvanın dağıtım törenine katıldı. Halk oyunları gösterisiyle karşılanan Vali Işın’a halk yoğun ilgi gösterdi.

Törende konuşan Demirci Belediye Başkanı Sabit Çoban, ihtiyacı bulunan vatandaşlara büyükbaş hayvan dağıtımı nedeniyle Vali Orhan Işın’a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ise "Tarım ve Köy işleri Bakanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonunun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı arasında 2003 yılında imzalanan protokol çerçevesinde, ilimizde 2003-2004 yıllarında toplam 19 proje hazırlanmıştır.

Bugün burada 200 adet büyük baş hayvan dağıtımı yapacağız. Projenin çalışma sahası Mahmutlar ve Rahmanlar, Çanakçı gibi çevre köylerini kapsamaktadır.

Mahmutlar Tarımsal Kalkındırma Kooperatifi’nin mevcut mandıra tesisleri halen üretime devam ediyor. Toplam ortak sayısı 210’dur. Üretimin ve verimliliğin arttırılması için toplam 775 milyar lira kredi tahsis edilmiştir" dedi.

Demirci Kaymakamı Celal Kalezade de, "Eskiden Demirci bölgesi hayvancılık ve halıcılıkla geçinirmiş. Devlet destekli tütün gelince hayvancılık daha geri planda kalmıştır.

Fakat son zamanlarda Sayın Valimizin yakın ilgi ve destekleriyle 500 bin civarında fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Hayvanlardan 400 civarında saanen keçi dağıtımı oldu. 2 yıldır ilçemize ve beldemize yardımlar giderek artmaktadır" diye konuştu.


Vali Orhan Işın da, büyükbaş hayvan dağıtımı nedeniyle Demirci’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

"200 adet büyük baş hayvan dağıtımı dolayısıyla burada bulunmaktan çok mutluyum. Bu 4. kooperatif ve 3 kooperatif Demirci’de. Bunun maliyeti 3 trilyon lira civarında. İl Tarım Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın yaptığı projeler çerçevesinde 1 trilyon liralık katkıyla ’Hayvancılık ve Meyve Dağıtımı’ projelerini gerçekleştirdik. Yine bu projeler kapsamında İl Özel İdare kaynaklarından 415 milyar liralık dağıtım yapıldı. Diğer ilçelerimizle birlikte Demirci’ye katkılarımız devam edecektir. 43 köye yol yapımları oldu. 2. kat asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirdik. 16 köye içme suyu sağlandı. Bu yıl 21.5 trilyon Özel İdare bütçesi vardı. Bunun 15 trilyonu yatırıma ayrılmıştır. Eğitim, yol, su, elektrik gibi çeşitli alanlarda yatırımlar yapıldı. 2005 yılı için 27 trilyonluk bir bütçe hazırladık. Bu bütçenin de yüzde 65’ini yine ilçelerimize yatırımlar için kullanacağız."

Mahmutlar Beldesi’ne bir anaokulu istendiğini, inşaatı için malzemelerin hemen temin edilmesini sağlayacağını, ayrıca sağlık ocağına gerekli olan EKG cihazını da hemen gönderteceğini müjdeleyen Vali Işın, "Manisa’da göreve başladığımdan beri isteğim ve dileğim; Demirci, Gördes, Selendi, Kula gibi ilçelerimize farklı bir proje uygulayarak kalkınmalarını sağlamaktır. Bu ilçelerimizde hayvancılığın ve halıcılığın daha da gelişmesini istiyoruz. Çabalarımız bu yönde olacaktır. Hayvancılık konusunda gelişmeler başladı, devamı da gelecektir. Özel idare yatırımları ve genel bütçeden yapılan 400 milyar lira civarındaki yatırımlar, gelişmelerin hızlanmasını sağlamıştır. Çiftçimizin ve halkımızın daima yanındayız. Sizden ricam, bu kooperatifi başarıyla yürütün. Türkiye’de diğer illerimizde bunu maalesef gerçekleştirmekte zorlanıyorlar. Ben istiyorum ki bu anlamda da diğer ilçelerimize örnek teşkil edelim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, büyükbaş hayvan dağıtımını başlatan Vali Işın, Mahmutlar İlköğretim Okulu ile Mahmutlar Sağlık Ocağı’nda da incelemelerde bulundu. Mahmutlar Belediye Başkanı Sabit Çoban’ı da makamında ziyaret eden Işın, beldenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Demirci-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:18:14
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?