16
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Mevlana panelle anıldı

Demirci Belediyesi ve Üniversiteler Arası Kültür ve Edebiyat Platformu işbirliği ile düzenlenen '2007 yılında Mevlana'yı anlamak' konulu panel Demirci Şehir Sineması'nda gerçekleştirildi. 

Panele Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nihat Öztoprak, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Genç, Erciyes Üniversitesi'nden Doç. Dr. Atabey Kılıç ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi'nden Doç. Dr. Rasih Erkul katıldı. 

Başkanlığını Celal Bayer Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim görevlilerinden Dr. Bilal Elbir'in yaptığı panele, Demirci Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, Demirci İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Akar'ın yanı sıra Celel Bayer Üniversitesi (CBÜ) Demirci Eğitim Fakültesi Öğretim görevlileri, idare amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Mevlana'nın her yönüyle ele alındığı panelde, Mevlananın Anadolu'daki üzerindeki etkileri, Mevlana da insan modeli, Mevlevilik tarikatı ve Mevlevi kültürü ve Demirci ilçesinde Mevlevilik konuları ele alındı. Panel sonunda bir açıklama yapan Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, "Unesco'nun 2007 yılını Mevlana yılı ilan etmesi Mevlana'nın hoşgörü ve sevgisinin evrenselliğinin kanıtıdır. Demirci'de böyle bir faaliyetin gerçekleşmesi sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 12:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?