16
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Okul Öncesi Eğitim şenlikleri düzenlendi

Manisa'nın Demirci ilçesinde okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında, anaokullarında eğitim gören öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yürüyüş yaparak protokol ziyaretlerinde bulundu. 

Şenlikler dün sabah anaokulu öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte yaptığı yürüyüş ile başladı. Belediye hizmet binası önünden başlayıp Mehmet Akif Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından öğrenciler başta Kaymakam Kamil Kıcıroğlu olmak üzere ilçedeki daire amirlerini makamlarında ziyaret etti. 

Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde çok önemli yer kapladığını dile getiren Kaymakam Kıcıroğlu, "Ülkelerin gelişmişliği ve bizim ülkelerimizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesinde en önemli etken eğitimdir. Eğitim sisteminin, zeka ve kişilik gelişiminin yüzde 70'inin tamamlandığı 0-6 yaşları kapsayan güçlü ve yaygın bir okul öncesi eğitimle başlaması, ülkelerin gelişmişliğiyle doğru orantılıdır" dedi. Kıcıroğlu, kendisini ziyaret eden anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. 

Demirci Anaokulu Müdürü Öznur Armurçu da, okul öncesi dönemde çocukların içinde bulundukları ortam ve yaşadıkları deneyimlerin tüm hayatlarını etkilediğini, bu nedenle bu dönemde çocuğun gelişimini destekleyen bir ortamda bulunması gerektiğini ifade etti. Armurçu, "0-6 yaş arasındaki eğitimin eksikliğinin sonradan giderilmesinin neredeyse imkansız olduğu göz önünde bulundurulduğunda çocuklarımızın okul öncesi eğitim temellerini oluşturmadaki önemi ortaya çıkıyor" dedi. Şenliklerin, 31 Mayıs'a kadar süreceği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 13:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?