15
Mayıs
2024
Çarşamba
DEMİRCİ - MANİSA

Orman dostu köy muhtarlarına ödül

Manisa'nın Demirci ilçesinde 2006-2007 yılı içinde ormanların korunması, sedir ağacı dikimi ve rehabilitasyonu ile orman yangınlarında gösterdikleri üstün hizmetlerinden dolayı 3 köyün muhtarı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından takdirname ile ödüllendirildi. 

Demirci Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertem, Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu ile birlikte orman dostu olan Çanakçı, Rahmanlar ve Söğütcük köylerini ziyaret ettiler. Ziyaretlerde Rahmanlar köyü muhtarı Adem Durmaz, Çanakçı köyü muhtarı Şerif Dönmez ile Söğütcük köyü muhtarı Sadık Duman'a 2006-2007 yılı içinde ormanların korunması, sedir ağacı dikimi ve rehabilitasyonu ile orman yangınlarında gösterdikleri üstün hizmetlerinden dolayı takdirname verildi. Muhtarların ödüllerini Kaymakam Kıcıroğlu sundu. 

Demirci Orman İşletme Müdürü Mustafa Ertem'in muhtarlara teşekkür etmesinin ardından konuşma yapan Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, dikilen her ağacın o ülke için bir sigorta olduğunu söyleyerek, "Ağaç çocuğumuzun beşiği, yuvamızın eşiği, çorbamızın kaşığı, ocağımızın yakıtıdır. Dünyaya gözümüzü açtığımızdan itibaren ölünceye kadar muhtaç olduğumuz varlığımızdır. Ağaç ve orman yaşantımızın ışığıdır. Atatürk bir yurt gezisinde bozkırların ortasında boş ve ağaçsız bir kasabaya vardığında son derece üzülerek yeşilliğin ve ormanın önemini anlatabilmek için 'Yeşil Görmeyen Gözler Renk Zevkinden Mahrumdur', 'Ağaç dikiniz ki kör bir insan bile yeşillikler arasında olduğunu fark edebilsin' diyerek onları ağaç ve orman yetiştirmeye teşvik etmiştir” dedi. 

Muhtarlar adına konuşan Söğütcük Muhtarı Sadık Duman da kendilerine verilen takdirnameleri köylüler adına aldıklarını ifade ederek, fidanların dikiminden bakımına, ormanların yangınlardan korunmasına kadar her konuda orman teşkilatının yanında olacaklarını söyledi. Duman, yeşil bir dünya ve tahrip edilmemiş ormanlar için çalıştıklarını dile getirerek, "Bizler ormana bakarsak orman da bizlere bakıyor. Ormancılıktan birçok köy geçim sağlıyor. Ormanlar üzerinden kazancımız olsun olmasın ormanlarımızı korumak zorundayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 18:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan portakal IP: 88.242.106.xxx Tarih : 26.03.2008 11:24:02

ben acizane şu anda istanbul ilinde ikamet etmekteyim ,aslen manisalıyım.Orman hususnda şu andaki Muhtar arkadaşlarımın gösterdikleri veya daha çok göstermeleri gereken bir konunun önemi yeni anlaşılmasından dolayı üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.Orada bulunan dağlar daha öncede var idi lakin zararın neresinden döner isek kardır dememiz gerektiğini düşünüyor.Sedir ağacı bir çağ açan çağ kapatan,imparatorluklar ve krallıkların yok olmasına sebeb olan çok değerli bir ağaç olduğunu Muhtar arkadaşlarımızın bilmesini isterim. Allah işlerinizde muaffakıyetler versin.Hoşça kalın. Allah'a emanet olun.