18
Mayıs
2024
Cumartesi
DEMİRCİ - MANİSA

Tarihi Yakup Çelebi Camii onarılıyor

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde geçen yıl çıkan yangında büyük hasar gören 15. yüzyıla ait tarihi eserlerden olan Yakup Çelebi Camii'nin onarımına başlandı.

5 Eylül 2004 tarihinde tarihi esyaları ve kıymetli halıları ile birlikte elektrik kontağından çıktığı tespit edilen yangında büyük hasara uğrayan Yakup Çelebi Camii, o günden sonra ibadete kapatılmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan camiye yangından sonra kimse bir çivi bile çakamadı. Demircili hayırsever vatandaşlar ve Demirci Belediyesi'nin gayretli çabalarıyla ilçeye gelen Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden bir heyet, incelemelerde bulundu. Onarım için gelen müteahhitler yarım trilyon masraf çıkardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, "Belediye olarak bu tarihi eserin biran önce ilçemize kazandırılmasını istiyoruz. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile beraber Yakup Çelebi Camii'nin onarılması için çalışmalar başlatıldı. Ancak bu caminin onarılması için mütehit gerekli. Ancak şu ana kadar istediğimiz müteahhidi bulamadık" dedi.

Bu arada, tarihi camiinin onarım masraflarını hayırsever vatandaşların karşılayacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:32:42
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 02:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?