19
Mayıs
2024
Pazar
DEMİRCİ - MANİSA

Yeni Valimiz Refik Arslan Öztürk

Merkez Valiliğine atanan Manisa Valisi Orhan Işın'ın yerine, 1980 yılında Demirci'de Kaymakam vekilliği yapmıştış olan Erzincan Valisi, Refik Arslan ÖZTÜRK atandı.

Yeni Manisa Valimiz Refik Arslan Öztürk,1949 yılında Yozgat'ta doğdu. İlkokulu Sarıkaya ilçesine bağlı Akbucak' da, orta okulu Sorgun'da, liseyi Yozgat'ta okudu. İstanbul Hukuk Fakültesi mezunudur. Eşi emekli öğretmen oğlu ve kızı da Marmara Hukuk Fakültesinde öğrencidir. Öğrencilik yıllarında çeşitli dergi ve gazetelerde muhabirlik yaptı ve karikatürler çizdi. Karikatür çizmeyi İdarecinin Sesi Dergisinde devam ettirmektedir.

Kısa bir süre avukatlık yaptıktan sonra idarecilik mesleğine 1977 yılında Manisa maiyet memuru olarak başladı. Lice' de, Ömerli'de ve Demirci'de kaymakam vekilliği, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt'de kaymakamlık yaptı. Sivas vali yardımcılığı görevindeyken Bilecik Valiliğine atandı. 8 yıla yakın süre kaldığı ilin kültür ve tarih turizmindeki potansiyelini harekete geçiren, eserleri koruyan ve kurtaran hizmetler yaptı.

Binlerce işçinin çalıştığı 2. Organize Sanayi Bölgesini ve ilçelerde 4 organize sanayi bölgesini birden Özel İdare bütçesiyle kurdu. 3 yıl süren Niğde Valiliği görevinde, tarihi mekanların turizme kazandırılması konusunda ki mahalli çalışmaları ilgiyle izlendi. 30 Ocak 2003 tarihinde Erzincan Valiliğine atandı.

Kamil Akyol - Kenthaber / Demirci / Manisa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 21:26:36
Güncelleme :11 Ocak 2006 Çarşamba 10:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?