25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖRDES - MANİSA

Anaokulunun temeli atıldı

ÇAĞDAŞ YAŞAM ARİF SÖNMEZ ANAOKULU TEMELİ ATILDI

Manisa'nn Gördes İlçesinde Çağdaş Yaşam Destekleme Derneğine Sibel Sönmez tarafından bağışlanan bin TL ile yapılacak olan Çağdaş Yaşam Arif Sönmez Anaokulu temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen, Recai Berber, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Gördes İlçe Kaymakam Vekili Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Gördes Belediyesinin tahsis ettiği bin 300 metrekare arsaya 100 öğrenci kapasiteli 4 derslikli 335 metrekare büyüklüğünde anaokulu yapılacak. Proje bedeli 135 bin TL olan anaokulu yapımı için Gördes Köylere Hizmet Götürme Birliği 35 bin TL destek sağlayacak.

Temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, “İlçemizde okul öncesi okullaşma oranını yüzde 40’lardan yüzde 80’lere çıkarabilmek amacıyla, bu mahallemizin toplumsal, sosyal ve kültürel yapısını da dikkate alarak, milli birlik ve beraberliğimiz adına, geleceğimizin aydınlığı adına, anaokulunu buraya yapmaya karar verdik.” dedi. Manisa Milletvekili İsmail Bilen de, “Temelini atacağımız anaokulun Gördes İlçe halkına ve burada okuyacak yavrularımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu Cumhuriyeti, bu vatanı, bu Milleti yüceltmek bu tür eğitim kurumların temelini atarak, iç donanım ve teçhizatlarını tamamlayarak yavrularımızı modern bir eğitimle donatarak olur ancak. Cumhuriyet tarihinde 85 yıl içerisinde yapılmış olan derslik sayısının yüzde 45’ini iktidarımız döneminde ve sizlerin desteği ve teveccühü ile gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Aşk ile şevk ile hizmet etmeye çalıştıklarını belirten Vali Celalettin Güvenç " Eğitim, sağlık, imar, yol, su problemlerinizi çözmeye çalışıyoruz. Ekip olarak bu konularda yorulmak bilmiyoruz. Çünkü Türkiye’nin çok uzun yılları kaybettiğini düşünüyoruz. 2008-2009’un Türkiye’sinde köylerde, ilçelerde her bakımdan ciddi sorunlar vardı. Ama çok şükür bu azimli çalışmanın sonucunda bir yerlere geldik, gelmeye de devam ediyoruz. Anadolu Lisesinin temeli için geldik birkaç ay önce. Bugün ise anaokulu için geldik. Yakın zamanda TOKİ’nin temelini atacağız pansiyon için geleceğiz. Ondan sonra da belki yüksek öğrenim öğrencileri için yapacağı yurt için geleceğiz. Özel İdareden de bu yıl hastanenin temelini atıp, yapacağız. Gördes bunların hepsine layıktır. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Bizim çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır. Yeter ki biz onların layık olacağı işleri yapalım. Biz bunun azmi içindeyiz. Arkamızda güçlü bir siyasi irade var. Biz bürokratlar da azimle, kararlılıkla devletin her bir kuruşunu sizin hizmetinize sunmaya çalışıyoruz. Sergilediğiniz birlik ve beraberlikten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. " dedi.

Yakın dönmede bir sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Güvenç " Gördeslilerin gösterdiği iyi niyete, ev sahipliğine başta Belediye Başkanı olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Olması gereken budur. Türkiye 70 milyon nüfusuyla büyüktür. Birbirimizi anlamamız lazım. Birbirimize saygı göstermemiz lazım. Birbirimize hoşgörü göstermemiz lazım. Bilmeliyiz ki, düşmanlarımızın temel hedefi birlik beraberliğimizi bozmaktır. Fitne, fesat, nifak sokmaktır. Bizim sağduyumuz bunlara izin vermedi, vermeyecektir. Birlik beraberlik olduğumuz müddetçe hiç kimse bu ülkeye, bu millete, bu devlete hiçbir şey yapmadı, yapamayacaktır. Yeter ki biz birbirimizi anlamaya çalışalım, birbirimize hoşgörü gösterelim, birbirimize saygı gösterelim. Büyük Türkiye böyle kurulacak. Emin olun 21. Asır bu ülkenin olacak. Şu anda dünyanın 16. büyük ekonomisi oldu bu ülke. 2008-2009’da bütün dünya ülkeleri iflasın eşiğine gelmişken biz bir çok konuda bunu çok ucuz atlattık. Bununla ilgili tedbirlerimiz de devam ediyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından anaokulu temeli atıldı.

ÇAĞDAŞ YAŞAM ARİF SÖNMEZ ANAOKULU TEMELİ ATILDI
ÇAĞDAŞ YAŞAM ARİF SÖNMEZ ANAOKULU TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 13:50:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 16:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?