26
Mayıs
2024
Pazar
GÖRDES - MANİSA

Esnaf kefalette genel kurul

Manisa'nın Gördes ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi (ESKKK) genel kurulunda, yönetim kurulunun faaliyetleri ve hesap raporları oylanarak kabul edildi.

Gördes Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Gördes Belediye Başkanı İbrahim Emre, ESKKK Manisa Bölge Birliği Başkanı Recep Çınar, Akhisar Halk Bankası Şube Müdürü Mehmet Çipe, Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa'ya bağlı tüm ilçe kooperatif yöneticileri, çok sayıda kurum amiri, siyasi parti üyeleri ve esnaflar katıldı.

Yönetim kurulu faaliyetlerini anlatan Gördes ESKKK Başkanı Nail Aydeniz, CBÜ Gördes Meslek Yüksek Okulu'nun yapımına önceki yıllarda 20 bin TL değerinde maddi destek verdiklerini, geçen yıl da 10 bin TL destek ile okulun şlçeye kazandırılmasında katkı gösterdiklerini ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ekonomik krizden de söz eden Başkan Aydeniz, "Ülkemizde ekonomik koşullar hiç de arzu ettiğimiz gibi gelişmiyor. Krizde en büyük darbeyi reel sektör, yani esnaf ve sanatkarlarımız almıştır. Uluslararası finans piyasasında geçtiğimiz yıl başlayan dalgalanma tüm dünya ülkelerinin ekonomilerini olumsuz yönde etkileyen bir boyuta ulaştı. Bireysel olarak karar vermekte gecikmemeliyiz. 2008 yılı içerisinde 64 toplantı yaptık. Buna mukabil 2008 yılı içerisinde kooperatifimize 48 yeni ortak kazandırdık. yine 2008 yılı içerisinde 1 milyon TL ek plasman sağlandırılarak, toplam kullandırılabilir plasman limitimizi 4 milyon 600 bin TL'nin üzerine çıkardık." dedi.

Daha sonra yönetim kurulu faaliyetleri ve hesap raporları yapılan oylamayla kabul edildi. Ardından tüm konuklara öğle yemeği ikram edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 17:33:02
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 17:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?