15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖRDES - MANİSA

Gördes'te 6. kiraz festivali

Manisa'nın Gördes ilçesinde bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen Kiraz Festivali, çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Tarım İl Müdürlüğü ve Sarıgöl Kaymakamlığı öncülüğünde Börez köyünde geçekleşen festivale AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Recai Berber, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, İlçe Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, İlçe Jandarma Komutanı Celil Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Emre, komşu ilçe ve belediye başkanları katıldı.

 Çevre belde ve köylerden gelenlerle birlikte binlerce kişinin ilgi gösterdiği festivalde kiraz yarışması düzenlendi. 150 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri en iyi kirazı seçmekte zorlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda Börez köyünden Barış Atabey'in ürettiği kirazlar birinci seçildi. Atabey'e 6 adet cumhuriyet altını ödülünü Kaymakam İbrahim Süha Karaboran vererek tebrik etti.

Dereyece giren diğer 9 üreticiye de çeşitli hediyeler verildi. Börez köyü muhtarı Halil Özer, tütüncülüğe alternatif olarak 1o yıl önce başladıkları kiraz üretiminden çok memnun olduklarını, yörede artık tüm üreticilerin kiraza yönelmiş olduğunu belirtti. Bu arada, festivale gelen davetlilere pilav, lokma ve kiraz ikramı yapıldı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 22:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent dündar IP: 88.226.69.xxx Tarih : 15.12.2007 21:12:27

inşallah bu tür etkinlikler dahada arttırılarak gördesimiz gelişecek.