20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÖRDES - MANİSA

Gördes'te kiraz festivali etkinlikleri

Manisa’nın Gördes İlçesi’ne bağlı Börez Köyü’nde gerçekleştirilen Geleneksel 3. Kiraz Festivali bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Köy meydanında gerçekleştirilen festivale Manisa Valisi Orhan Işın, AKP Manisa milletvekili Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Davetlilere kiraz ve ayran ikram edilen şenlikte, Gördes Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Yöre sanatçılarının halk konserleri ile devam eden şenlikte daha sonra kiraz yarışmalarında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi. Birinci olan Mehmet Yılmaz’a 37 ekran televizyon, mikro dalga fırın, 2 çeyrek altın, kol saati ve bir teneke motor yağı, ikinci olan İsmet Deniz’e 37 ekran televizyon, mikrodalga fırın, 2 çeyrek altın ve üçüncü olan Adil Serçe’ye de 37 ekran televizyon, 1 çeyrek altın ve kol saati hediye edildi.
Börez Köyü Muhtarı Halil Özer, Gördes Kaymakamı Hanlar İden’e festivale katkılarından dolayı teşekkür ederken, Kaymakam İden de konuşmasında, Gördes ve köylerinde teşvik amaçlı kiraz fidanı dağıtımının devam edeceğini söyledi.
MANİSA-İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 02:39:51
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 09:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?