19
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

100 Bin hayvan küpelendi

Manisa'nın Salihli ilçesinde 27 Mayıs 2007 yılında faaliyete geçen Manisa Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin il genelinde 100 binden fazla hayvanı küpelediği kaydedildi.


Birliğin başkanı Yüksel Duman, “2007 yılında Salihli'de açılışı gerçekleştirilen birliğimizin 967 üyesi bulunmaktadır. Şuana kadar 10 bin 470 hayvana küpe takıldı. Birliğimiz sadece Salihli ve köylerine değil Manisa merkez ve tüm ilçelerine de hizmet vermektedir. Birliğimizin kuruluş amacı birlik üyeleri ile koordineli çalışarak daha verimli hayvanlar yetiştirmektir.

Birliğimizde hayvanlar ile ilgili sağlık hizmetlerinin daha verimli yürütüldüğüne inanıyoruz. Gerek yurt içinde yetiştirilen yerli ırkların gerekse yurt dışından ithal edilen hayvanların genetik potansiyellerini geliştirmek için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Koyun ve keçilerin soy kütüğü ve ön soy kütüğü kayıtlarını tutmak, sigorta işlemlerini yapmak üyelerini eğitimlerini sağlamak üreticinin ihtiyaçlarının temin ve tedariki ile ürünün yurt içi ve yurt dışında pazarlanmasını sağlamak üreticinin yetiştirdiği ürünlerin değerlendirilmesi için tesisler kurmak birliğimiz kuruluş amaçları arasında yer almaktadır. Tarım Bakanlığımızca üyelerimize hayvan başına doğrudan destek pirimi verilmektedir. Birlik üyesi yetiştiricilerimiz süt desteklemesi de almaktadır. Ayrıca birlik üyelerimiz Ziraat Bankası tarafından verilen hayvancılık kredisinden faydalanmaktadır.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?