26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

39 müdürün görev yeri değişecek

SALİHLİ'DE 39 OKUL MÜDÜRÜNÜN GÖREV YERİ DEĞİŞECEK

Manisa’nın Salihli ilçesinde aynı okulda 5 yıl ve üzerinde görev yapan 39 müdürün görev yerlerinin değişeceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin "Zorunlu yer değiştirme suretiyle atamalar" başlıklı 22. maddesi gereğince, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi Manisa'da 156, Salihli’de 39 okul müdürünün görev yerlerinin değişeceği belirtildi. Aynı kurumda aralıksız 5 yıl ve daha üzeri süreyle müdürlük yapan idarecilerin atamaları 25 Ağustos 2010 tarihinde elektronik ortamda yapılacak.

Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık yaptığı açıklamada, "Bakanlığımız aynı kurumda aralıksız 5 yıl ve üzerinde görev yapan müdürlerimiz için 'Zorunlu Yer Değiştirme' yönetmenliğini uygulamaya koydu. Türkiye genelinde uygulamaya konulan yönetmenlikten Salihli’de 39, Manisa il genelinde 156 müdürümüz atamaya tabi tutulacak. Atama kapsamına giren müdürlerimiz 30 Temmuz- 9 Ağustos tarihleri arasında atanmak istedikleri okullar için başvuruda bulunacaklar. Adayların atamaları il içinde aynı veya daha üst tipteki eğitim kurumları olacak şekilde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle, puan üstünlüğü esasına göre 25 Ağustos'ta elektronik ortamda yapılacaktır " dedi.

Karabıyık, uygulamanın temel amacının eğitimde kaliteyi arttırmak olduğunu söyledi. Karabıyık ayrıca 39 okuldan 5 tanesi olan 75. Yıl Anaokulu, Durasıllı Kemal Ural Anadolu Lisesi, 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi müdürlüklerinin vekaleten yürütüldüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 18:56:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 14:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?