19
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

5 engelliye akülü araba

SALİHLİ'DE ENGELLİ GENÇLERE AKÜLÜ ARABA

Manisa İl Özel İdaresi tarafından yürüme engelli gençler için alınan 5 adet akülü araba Salihli ilçesinde sahiplerine törenle teslim edildi.

Salihli Kaymakamlığı'nda düzenlenen törene AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Kaymakam Mesut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Abdurrahman Yağcı, Cihan Sarı ile Tüm Engelliler Derneği ve ENAD'a üye engelliler katıldı.

Kaymakam Yıldırım, "Bugün burada 5 çocuğumuzun günlük yaşam kalitelerini daha da arttırıcı bir sonuç doğuracak akülü arabaların teslimini yapıyoruz. Bu çok güzel ve olumlu bir çalışmadır" dedi.

Milletvekili Bilen ise, "Bizim ilk temennimiz, özürlü de olsa engelli de olsa çocuklarımızın okumasıdır. Doğrusunu söylemek gerekirse ben 25 yıldır siyasetin içerisindeyim. Geçmişte de engellilerimize bu tür hizmetleri alabilmek için, yurtdışlarına rica minnet aracılar koyarak bu araçları temin etmeye çalışıyorduk. Ancak artık ülkemizde hükümetimiz sosyal devlet olmanın gereğini yerine getiriyor. Bu gecikmiş bir hizmettir. Bunun için sizlerden özür diliyorum. Sizlere bu külfeti yaşattığımız için özür

diliyoruz. Engellilerimiz önceden bakımları zor olduğu için evlerinde oturmak zorunda kalıyordu. Ancak artık devletimiz her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için evde bakım hizmetini de devreye sokmuştur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği ile Tüm Engelliler ve Aileleri Kültür Yardımlaşma Destek Derneği üyesi olan Semra Torluk, Mustafa Halıcı, Güven Akpolat, Mehmet Yeşilöz ve Selim Sağlam adlı gençlere akülü arabaları teslim edildi.

SALİHLİ'DE ENGELLİ GENÇLERE AKÜLÜ ARABA
SALİHLİ'DE ENGELLİ GENÇLERE AKÜLÜ ARABA
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 18:21:05
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 18:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?