20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

Ahilik Haftası kutlandı

Salihli Madeni Eşya Sanatkarlar Odası'nın Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlediği törende, üyelere Üstün Hizmet, Hizmet Şeref, En Genç Girişimci, Yılın Kadın Girişimcisi ödülleri dağıtıldı.


Özel bir işletmede gerçekleştirilen törene Salihli Madeni Eşya Sanatkarlar Odası'nın başkan ve yönetimi ile esnafların yanı sıra Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Hasan Geriter katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan oda başkanı Yüksel Hisar, “Ahilik Kültürü haftası etkinlikleri çerçevesinde genç girişimcilerimize, 25 yıl ve yukarı odamıza kaydı devam eden ağabeylerimize, mesleki faaliyetine son vermiş ak saçlılarımıza ve şükranlarımızı sunmak, bugünün anısına belgelerini vermek için bir aradayız." dedi. Ahilik kültürü hakkında bilgi veren Hisar, "Türklerin Anadolu'da bin yıldan fazla bir süre içinde varlığını korumasındaki sır, ahilik anlayışı içerisinde toplumun yalnız bir grubunun değil bütün katmanlarının bu değerlere saygı göstermesi, ona içten bağlanmasıdır. Bu bağda bireyler arasında ayrıcalık gözetilmez, herkese eşit davranılır. Burada ölçü, hak ve adalettir. Bir kimse hak ettiğinden ne fazlasını ne de eksiğini alır. Bununla birlikte, toplumda sosyal tabakalaşma oluşabilir, yani kimi zengin kimi fakir olabilir; ama ikisi arasında ki fark çok fazla olmamalıdır. Bir bakıma ahilik orta tabakanın oranca yüksek olduğu bir düzeni kurarken, asıl amaç toplumun top yekûn kalkınmasıdır." dedi.
MESOB Başkanı Hasan Geriter de, "2009 yılı bizler için pek parlak geçmeyecek. Yıllardır yüzde 7-8 büyüyen Türkiye, artık yüzde 4-5 büyüyecek. Hepimiz bu düşük büyüme rakamlarından etkileneceğiz. Çalışmamızdan taviz vermeden tasarrufa yönelmeliyiz." şeklinde konutştu.


Konuşmaların ardından programa katılanlar tarafından 73 yaşındaki Kemal Yıldız Özeser'e Ahi Berati, Sevgi Çalık adına eşi Mehmet Çalık'a Yılın Kadın Girişimcisi, Abdülbaki Çice'ye Hizmet Şeref Belgesi, Hasan Turan'a Genç Girişimçi Belgesi ve mesleğinde 25 yılını dolduran İsmail Ünveren, Mehmet Kahraman, Hayri Baş, İbrahim Kılık ve Sami Sezgin'e hizmet şeref belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 13:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?