20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

AKP oy patlaması yaptı

AK PARTİ SALİHLİ'DE OY PATLAMASI YAPTI

Resmi olmayan seçim sonuçlara göre AK Parti, Salihli'de oyunu yaklaşık 11 bin artırdı. MHP ise ilçede tarihi bir çöküş yaşadı. AK Parti'nin çiçeği burnunda Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise, Kent Meydanı'nda binlerce kişiye teşekkür etti.

Seçim sonuçlarına göre CHP Salihli'de 38 bin 893 oyla kıl payı birinci olurken, Ak Parti 2007 seçimlerinde 26 bin olan oyunu 37 bin 173'e çıkartarak patlama yaptı ve ikinci parti oldu. MHP ise Salihli'de yaklaşık 10 bin oy kaybederek, 20 bine düştü. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kent Meydanı'nda partililerle bir araya gelen AK Parti'nin çiçeği burnundaki Milletvekili Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, seçim sürecinde çalışmalarına destek veren herkese teşekkür etti.

Aday adaylığı sürecinden bugüne kadar kendisine desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eden Yurttaş, "Bu zorlu seçim maratonunda yola çıktığımda bana ilk desteği ilçe teşkilatım verdi. Burada ilçe başkanım başta olmak üzere kadın ve gençlik kollarımıza, il genel ve belediye meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve ilk günden bugüne kadar yaptığı haberlerle beni gazete sayfalarına taşıyan basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarıda herkesin mutlaka bir katkısı

olmuştur. Bana hayır dualarıyla destek veren annelerimize ve buradan okyanus ötesine selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul ise, "Bilindiği üzere yönetim kurulu olarak biz 12 Kasım'da göreve geldik. Kendimize bir hedef belirlemiştik. Birincisi Ziraat Odası seçimleriydi. Bunda başarılı olduk. İkincisi ise 12 Haziran genel seçimleriydi. Partimizin oy oranı bir önceki seçimlere göre artış oldu. CHP 38 bin 893 oyla Salihli'de birinci parti olurken, AK Parti olarak biz 37 bin 573 oyla ikinci parti konumuna geldik ve Salihli'den de bir milletvekili çıkarttık. Bu oy artışında sayın milletvekilimiz

Muzaffer Yurttaş'ın da büyük katkısı olmuştur. Şimdi yeni hedefimiz yerel seçimler. Durmak yok yola devam" diye konuştu.

AK PARTİ SALİHLİ'DE OY PATLAMASI YAPTI
AK PARTİ SALİHLİ'DE OY PATLAMASI YAPTI
AK PARTİ SALİHLİ'DE OY PATLAMASI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 23:10:03
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 00:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?