2
Haziran
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

AKP'li Bilen, Salihli'de

Manisa'nın Salihli ilçesinde partililerle bir araya gelen AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Salihli ve Akhisar'ın il olabilecek yeterlilikte olduğunu ancak bu tür kararların sosyo-ekonomik durumlara bağlı olduğunu ifade etti. 

Salihli'de AK Parti Teşkilatı'nı ziyaret eden Manisa Milletvekili İsmail Bilen, partililerin, Salihli'nin il yapılması yönündeki talebi üzerine, “Şuan için hiçbir ilçenin il yapılması gündemde değil. AK Parti hükümetinin de bu konuda herhangi bir hazırlığı bulunmamaktadır” yanıtını verdi. Bu yönde bir gündem oluşursa Salihli ile birlikte Akhisar ilçesinin de il statüsüne kavuşabileceğine dikkat çeken Bilen, “Bu kararın alınmasında ise ilçelerin sosyo-ekonomik yapıları ve coğrafi konumları gözetilir. Hangi kriterler daha gerçekçi ise ona göre hareket edilir. Kaldı ki bence ilçelerin il yapılması çok da önemli değil. Önemli olan il düzeyinde olan ilçelerdeki ticari hayatın canlılığıdır. Ticari hayattaki canlılık ise o ilçelerin yerel yöneticilerine bağlıdır. Ak Parti olarak yerel seçimlerde Salihli Belediyesi'ni alırsak ki alacağımıza inanıyorum, ticari hayata ilişkin değerlendirmelerimizi daha iyi anlayacaksınız.” diye konuştu. 

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Devlet Hastanesi Başhekimi Okan Yayar ve yardımcısı Mehmet Şahin'in görevlerinden istifa etmeleriyle ilgili CHP'nin bu konuyu istismar ettiğini öne süren Bilen, istifa eden doktorların da siyasi istismar nedeniyle üzüntü duyduklarını iddia etti. Bilen, “Bazı doktorlar yüksek ücreti tercih ediyor. Bu konuda bizim yapacağımız bir şey yok. Bizim görevimiz, boşalan kadroları hızlı bir şekilde doldurmak ve hizmet akışını sürdürmektir. Bu ortamda yeni tıp fakültelerinin açılması gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmaktadır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 14:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?