20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

AKP'li vekil okul inceledi

Bayram tatili nedeniyle seçim bölgesi olan Manisa'ya gelen AK Parti Milletvekili İsmail Bilen, Salihli ilçesinde yapımı süren Anadolu Öğretmen Lisesi'ni inceledi.


AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, geçtiğimiz yıl eski TBMM Başkanı Bülent Arınç tarafından temeli atılan Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi binası inşaatında incelemelerde bulundu. Bilen'e AK Parti Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul Müdürü Cevdet Sayın'da eşlik etti. Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin modern mimarı yapısı ile ilçenin gururu olduğunu kaydeden Bilen, okulun 1 ay içerisinde eğitim ve öğretime başlayacağını söyledi.

Bilen inceleme sırasında yaptığı açıklamada, "Salihli'nin böyle bir tesise gerçekten ihtiyacı vardı. Okul binası 24 derslik olup içerisinde konferans salonu ve laboratuarları yer almaktadır. 180 öğrencinin barınacağı pansiyon binası ve bin 500 kişilik spor salonu ile bir eğitim kompleksi olan Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi, 29 bin 687 metre kare alan üzerine inşa edilmektedir. 1 yıl içerisinde kaba inşaatı bitirilmiş durumda. Buraya eksikliklerimizi görüp ne yapılması gerekiyorsa onu belirlemek için geldik. Ayrılacak olan ödenekle de önümüzdeki eğitim-öğretim yılına bu kompleksi hazır hale getirmek istiyoruz. 8 Milyon YTL tutarındaki bu okul 4 milyon 800 bin YTL'ye ihale edildi. Bu okulumuzun bölgede örnek teşkil edeceğine inanıyorum. “dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 21:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?