31
Mayıs
2024
Cuma
SALİHLİ - MANİSA

Bağ-Kur bürosu hizmet veremiyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde sağlık karneleri ile ilgili vize işlemlerinin yürütüldüğü Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı Bağ-Kur İrtibat Bürosu, Manisa'da yaşanan yoğunluk nedeniyle yaklaşık 40 gündür hizmet veremiyor.


Salihli'de binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren Bağ-Kur İrtibat Bürosu, burada görevli memurların Manisa merkezde yaşanan yoğunluk nedeniyle geri çağrılması sonucu yaklaşık 40 gündür hizmet veremiyor. Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Cafer Kabay, prim borçlarına getirilen af nedeniyle Manisa'da büyük bir yoğunluğun yaşandığını, bu nedenle Salihli'deki personelin Manisa'da görevlendirilmesi sonucu ilçedeki hizmetlerin aksadığını belirtti. Kabay, “SSK ve Bağ-Kur borçlarına getirilen af nedeniyle kurumlarımızda bugüne kadar yaşanmayan özel bir yoğunluk var. Bununla beraber prim borçlarının affına ilişkin verilen süre 20 gün daha uzatıldı ve yürürlüğe girdi. Manisa'da yaşanan yoğunluğun sona ermesinin ardından ilçelerimizdeki süreci tekrar işler hale getireceğiz.” dedi.


Manisa SGK'ya bağlı irtibat büroları Salihli ilçesinin yanı sıra Akhisar, Alaşehir, Turgutlu, Soma ve Kula ilçelerinde de faaliyet gösteriyor. Salihli ilçesinde haftanın perşembe günleri 2 memurla hizmet veren irtibat bürosunda uzun kuyruklaş oluşuyor. Salihli'deki irtibat bürosu, sağlık karneleri ile ilgili vize işlemlerini yaptırmak için Manisa'ya gitme derdinden kurtulan binlerce vatandaş için büyük önem taşıyor. Salihli'deki irtibat bürosunun ve memurların aylık 1000 YTL'yi bulan gideri ise Salihli Esnaf Çiftçi Bağımsız Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından karşılanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 17:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?