31
Mayıs
2024
Cuma
SALİHLİ - MANİSA

Belediye Meclisi toplandı

Salihli Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi. 26 meclis üyesinden 22'sinin katıldığı toplantıda 4'ü İmar Komisyonu olmak üzere toplam 10 gündem maddesi ele alındı.


Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı, Hakkari'nin Şemdilli ilçesi Aktütün Karakolu'na gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Terör örgütü PKK'nın kınandığı toplantı, geçmiş meclis kararlarının dağıtılması ile devam etti. Gündemin 3. maddesinde Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Başkanlığı'nın davet yazısı ele alındı. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muja 17 Eylül 2008 tarihinde bize resmi davette bulundu. Bu davete iştirak edebilmemiz için 8 kişilik bir heyet oluşturmamız gerekiyor. Bilindiği üzere Salihli Belediyesi ile Prizren Belediyesi arasında geçtiğimiz yıllarda kardeşlik bağlarının temeli atılmıştı. Şimdi bu bağların daha da geliştirilmesi için bize resmi bir davet yazısı geldi. Bu gezi 5 gün sürecek. Heyette Belediye Başkanı olarak ben Salihli Kosovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür olmak üzere CHP'den 3, AK Parti'den 1, MHP'den 1 ve DP'den 1 meclis üyesi yer alacak.” dedi. Konuşmaların ardından gezinin Kasım ayı içerisinde yapılması kararlaştırıldı.


Gündemin 4. maddesinde 2009 yılı Performans Programı, 5. maddede Norm Kadro Derece Değişikliği talebi, 6. maddede 2009 yılı mali bütçesi ele alınarak karara bağlandı. Gündemin imar ağırlıklı 7., 8. 9. ve 10. maddeleri de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?