31
Mayıs
2024
Cuma
SALİHLİ - MANİSA

Belediye sıcak su arıyor

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, jeotermal enerjide yeterli sıcak su seviyesine ulaşamadıklarını belirterek talep olmasına rağmen başvuruları kabul edemediklerini belirtti.


2006 yılından itibaren abone başvurularını durdurduklarını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Şuanda mevcut sıcak suyumuz yetersiz. Bu nedenle abone kayıtlarını da durdurduk. 2006 yılından itibaren de sıcak su arama çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şuanda Barış Mahallesi Gülnar Siteleri'nde ve Çınarlı Değirmeni çevresinde 2 adet yeni kuyu açılıyor. Bu iki kuyu için müteahhitlere 4 bin 500 metre kare alana kadar inmeleri için izin verildi. Talep çok özellikle yaşlı vatandaşlarımız jeotermal aboneliği için talepte bulunuyor. Ancak Salihli Belediyesi olarak biz, bu işin geleceğini tam güvence altına almak istiyoruz. Bu iki kuyudan elde edilecek rezerv sonucu abone başvurularını kabul edip etmeyeceğimiz kesinleşecek. Şuana kadar yapılan çalışmalarda istediğimiz oranda su bulamadık. Bu iki çalışmada da beklenen sonuç alınmazsa işin maliyeti yönünden en yakın bölgeden en uzağa doğru arama çalışmalarımız sürecektir” dedi.


Öte yandan Salihli'nin Gülnar Sitesi ve Çınarlı Değirmen Mevkii'nde sondaj çalışmalarını sürdüren Gapson Sondaj Lit. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Aslan, “Gülnar Sitesi'nde yapılan çalışmada şuanda 680 metreye kadar inildi. Betonlama çalışması yapıldı. 15 günlük aradan sonra çalışmalar başladı. Şuanda 640 metrenin boruları çakılıyor. Elde edilen verilere göre çamur sıcaklığı 72 derece. Yani sıcaklıktan yana bir sorunumuz yok. Jeotermal enerji ısıtma sistemi için bu sıcaklık yeterlidir. Fazla bile gelebilir. Su verileri de sondaj tamamlandığında kesinleşecek. 2. kuyuda ise 550 metreye inildi. Her iki kuyuda da ulaşılacak derinlik hedefi 900 metredir.” dedi. Aslan, 30 kişilik ekibiyle çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek 2 kuyuda da çalışmaların 15 gün içerisinde tamamlanacağını ve 3. kuyuda 15 gün sora sondaj çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?