1
Haziran
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Binlerce kişinin Cumhuriyet coşkusu

Manisa'nın Salihli ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen fener alayına yaklaşık 10 bin kişi katıldı.


Atatürk Anıtı önünde ellerindeki fener ve meşalelerle Salihli Lisesi Bando Takımı eşliğinde yürüyen binlerce kişi, kent meydanında toplandı. Fener alayına Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım başta olmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Hakan Köroğlu'da katıldı.

Salihli Belediyesi'nin ücretsiz olarak dağıttığı 5 bin adet bayrağı ellerinde taşıyan Salihlililer, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Kahrolsun PKK” gibi sloganlar attı. Kent meydanında son bulan yürüyüşün ardından Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay bir konuşma yaptı. Okay, “Cumhuriyet'in 85. yıldönümü nedeni ile düzenlenen Cumhuriyet'e saygı yürüyüşüne gösterdiğiniz ilgi için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sizler bu görkemli saygı yürüyüşünüz ile birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere, ülkemizi bölmek isteyenlere geçit vermeme kararlılığınızı bir kez daha güçlü bir şekilde ortaya koyduğunuz için sizlere minnettarım. Laik cumhuriyet kendisini yok etmek isteyenlerin çabasını boşa çıkara çıkara 85 yılını doldurmuş ve bugünlere gelmiştir. Öyle inanıyorum ki bundan sonra da laik cumhuriyet, kendisine karşı sinsice oluşturulan tüm oyunları bozarak, tüm engelleri aşarak büyük Atatürk'ün ifadesi ile “İlelebet payidar kalacaktır” Bu duygu ve düşüncelerle bu topraklar için canlarını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum. Bayramınızı bir kez daha kutluyorum” dedi.
Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım'ın konuşmasının ardından kutlamalar havai fişek gösteri ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?