22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Çek öğrenciler Salihli'den uğurlandı

Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'nden Manisa'nın Salihli ilçesi'ne gelen altı öğrenci, 3 hafta süren Bilgisayar Eğitimi'nin ardından Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle ülkelerine uğurlandı. 

AB fonları tarafından desteklenen proje sayesinde 24 Ekim 2007 tarihinde Manisa'nın Salihli ilçesine gelen ve Endüstri Meslek Lisesi'nde bilgisayar eğitimi alan öğrenciler için tören düzenlendi. Törende Çek Cumhuriyeti'nin Stredni isimli liseden gelen 3 ve 4. sınıf öğrencileri Jan Musıal, Jan Abraham, Petr Chmela, Veronika Valova, Veronika Hırxova ile Jana Kadlecukova ve Kimya Öğretmeni Lenka Novakova'ya okul müdürü Zeki Kayda tarafından "Proje Katılım Belgesi" verildi. 

Leonardo da Vinci Projesi'ne bağlı "Karşılıklı Değişim Uygulaması" kapsamında 7 Mayıs 2007 tarihinde Salihli'ye 6 kişiden oluşan Çek öğrenci gurubun geldiğini, bunun akabinde Salihli Endüstri Meslek Lisesi'nin 10 öğrencisinin de Metal Teknolojileri eğitimi için Çek Cumhuriyeti'ne gittiğini belirten okul müdürü Zeki Kayda, "Karşılıklı Değişim Uygulaması kapsamında 2. etap öğrenci gurubu 3 haftadır ilçemizde ağırlanıyordu. Tüm masrafları AB fonlarından karşılanan bu proje sayesinde 6 öğrenci ve 1 öğretmen 3 hafta boyunca okulumuzda "Bilgisayar Eğitimi" aldı. Öğrencilerimiz ayrıca program dahilinde Sart, Efes, Kuşadası, Pamukkale, Bozdağ, Gölcük ve Köseali Köyü gibi tarihi - turistik yerler ile Özel Salihli İlköğretim Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve sosyal Ortağımız olan Ticaret Odası'nı ziyaret etme imkanı buldu. Öğrencilerimiz Salihli Belediyesi'ne bağlı Kurşunlu Kaplıcaları'nda konakladı. Çek öğrencileri ilçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk" dedi. 

Okul Müdürü Zeki Kayda'nın konuşmasının ardından öğrencilere ve öğretmene "Proje Katılım Belgesi" ile Türk Bayrağı verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 18:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?