23
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Çerkezler festivalde buluştu

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Kafkas Halk Dansları Festivali, Çerkezleri biraraya getirdi.

Kent Meydanı'nda düzenlenen festivale Salihli Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gösteriler öncesinde bir konuşma yapan Kafkas Federasyonu Salihli Temsilcisi Bülent Örs, festivalde emeği geçen belediye ve Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu'na teşekkür ederek, ilki yapılan festivalin her yıl yapılacağını belirtti.

Kafkas Federasyonu Parlamentosu'nda yer alan Muhittin Çermik ise, ana dile sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, "Kültürümüzü, dilimizi kaybetmeye hakkımız yok. Bunları yaşatmalıyız, çocuklarımıza miras bırakmalıyız. Ana dilimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Kaymakam Develi de, "Atalarımız dünyanın her zaman büyük savaşlar yaşanmış bölgesi olan Kafkasya'dan 100 yıl önce barış toprağı olan bu topraklara göç etmiştir. Anadolu'yu yurt edinmek isteyen hangi milletten olursa olsun Türk'tür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kafkas Federasyonu Parlementeri Muhittin Çermik, Kaymakam Develi, Belediye Başkanı Okay ve Kafkas Federasyonu Salihli Temciliği adına Bülent Örs'e birer plaket verdi. Çerkezler'in anayurtları Kafkaslar'dan Anadolu'ya sürgün edilişinin de anlatıldığı festivalde, 1864 yılında Rus-Çerkez savaşını kaybeden
Çerkezler'den 10 bine yakının kişinin Salihli'ye gelerek yerleştiği kaydedildi. Gecede, Adıgey Cumhuriyeti Nef Müzik ve Dans Ekibi, yöresel danslarını sergilendi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 16:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?