16
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Çevreci köylüler tepeye bayrak dikti

Salihli ilçesine bağlı Kabazlı köyünün sakinleri, 800 metre rakımlı Bayraklı Tepe'nin zirvesine Türk bayrağı dikti.


Köylerine yapılacak olan çöp tesisini protesto ederek gündeme gelen Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı 860 nüfuslu Kabazlı köyü sakinleri, bu kez yaklaşık 800 metre rakımlı Bayraklı Tepe'ye Türk bayrağı dikti ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağı göndere çekti.


Köylüler Bayraklı Tepe'ye bayrağı dikerken, çevreci eylemleriyle tanınan 'Asteriks' lakaplı Oktay Konyar ve Balıkesir'deki eylemlere öncülük eden Balıkesir Barosu avukatlarından Necdet Bayhan da kendilerine eşlik etti.

Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Oktay Konyar, "Uzun yıllardır ülkede bir savaş var. Tank var, asker var, polis var. Herkes teker teker ölüyor. Türk, Kürt, Ermeni bir arada yaşadık. Bugün birlik ve beraberlik halinde olmalıyız. Bugün Türkiye'nin her yerinde altın arıyorlar, bakır arıyorlar. Türkiye'nin her yerini kullanıyorlar. Doğu ve Güneydoğu'da hergün askerlerimiz şehit oluyor. Fakat biz gölü görüyoruz, denizi unutuyoruz. Bunu yapanlar Kuzey Irak'daki halk değil, bunların arkasındaki emperyalist güçlerdir" dedi.

KAZDAĞLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ


Etkinliğe katılan Balıkesir Barosu avukatlarından Necdet Bayhan ise, yaptığı konuşmada, "Birlik ve dayanışma içinde harekete geçme zamanı gelmiştir. Ama karşımızdaki güç alt edebileceğimiz bir güç değil. Tankla, tüfekle halledebileceğimiz bir olay değildir. Bunlar adam satın alarak, şirket satın alarak geliyorlar. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sizlerden bizim mücadelemiz olan Kaz Dağları'nda yapılan altın madeni aramaya karşı mücadelemize destek vermenizi istiyorum" dedi.


Konuşmaların ardından bayrağı göndere çeken köylüler hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı. Köylüler hep birlikte, "Çöpçü şirket köyümüzü terk et", "Şirket gidecek, bu iş bitecek", "Sinyanürcü şirket Türkiye'yi terk et", "Köyümüzde çöp istemiyoruz", "Çöpe hayır", "Susma, sustukça sıra sana gelecek", "Ovayı teslim etmeyeceğiz" sloganları attı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2007 Pazar 19:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?