26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

CHP ve MHP etrafında birleşin

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SALİHLİ'DE KONFERANS VERDİ

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Salihli Şubesi Gençlik Kolları tarafından organize edilen programda "Demokratik Açılımlar ve Türkiye" konulu konferans verdi.

Salihli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, ADD Salihli Şube Başkanı Rafet Yavaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Emekli Albay Sarızeybek, yaptığı konuşmada, "Türkiye bir an önce erken seçime gitmeli ve bu siyaset anlayışı değişmelidir. Halkımızda her türlü farklı görüş ve düşünceyi bir kenara bırakarak söz konusu vatan deyip CHP ve MHP etrafında birleşmelidir. Görebildiğimiz tek çıkış yolu budur. İnanıyorum ki halkımız sağ duysunun gücüyle tehlikeyi ve AK Parti'nin izlediği siyaseti görecek, bu siyasete dur diyecektir" dedi.

 

"EMASYA, BİR TEHLİKE YA DA KORKULACAK, ÜRKÜLECEK BİR ŞEY DEĞİLDİR"

EMASYA Protokolü sayesinde herhangi bir tehlike anında bölge Valisi'nin askeri erkandan da yardım isteyerek güvenliği daha kolay sağlayabildiğine dikkat çeken Sarızeybek, "EMASYA, bir tehlike ya da korkulacak, ürkülecek bir şey değildir" dedi. İsviçre'de Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolü de eleştiren Sarızeybek, "Bu ülkenin yetkilileri nasıl olurda İsviçre'de Ermeniler'le protokol imzalar. İsviçre, 'Soykırım yoktur' dendiğinde ceza verilir" dedi.

"Bizler PKK terör örgütünü çok iyi tanıyoruz. Bu örgüt tek başına böyle bir yıkım yapamaz. Bunların arkasında görünmeyen bir güç var. Bizi kandırmasınlar" diyen Sarızeybek, şunları kaydetti:

"Bu ülkede hiçbir kimse ayrıcalık istemiyor. PKK tek başına dağdaki terör örgütü değildir. 30 yıldır yurdumuzu bölmek isteyen bir terör örgütüdür. Bunları idare eden 300 kişilik üst düzey görevlisi vardır. Bu üst düzey yöneticilere de bazı devletler ev sahipliği yapıyor. Bu örgütün İsviçre'de 1 milyar dolar parası bulunuyor. PKK, Irak'ta 5 adet silahlı cepheye sahip. Türkiye'de de partisi var. Dağdaki teröristleri yok etsek de terör bitmez. İmralı'daki 7 yıldır yattığı yerden terörü yönetiyor. Talimatlar veriyor. Buna hem İçişleri Bakanı hem de hükümet müsaade ediyor. Böyle gayri ciddiyetsiz bir hükümet idaresi olamaz. Her şeye müdahale edecek olan bu hükümettir. Bu ülkede her gün Kürt'le yatıyoruz, Kürt'le kalkıyoruz. Aslında Kürt isyanı yok bu ülkede. Ağaların isyanı var. Doğuda 272 aşiret var. Bu demek ki 272 tane ağa var. Mardin'de kardeş kardeşi öldürüp 44 kişi yok oldu. Bu da federal ağalıktır. PKK aslında güç kazanmak için öldürüyor. Böylece Doğu'da varlığını hissettiriyor. Devlet kepenkleri açın diyor fakat PKK kapatın dediği için açamıyorlar. Şimdi ki ağalar PKK ile işbirliği yapıyor. Hükümet ile işbirliği yapmıyor. Teröristler dağlarda yıllarca evlatlarımızı öldürdüler. Dağlarda yıllarca bir lokmaya tamam deyip vahşi yaratıklar gibi yaşadılar. Askerlerimize işkenceler yaptılar. Bunlar ruh hastası ve psikopat teröristlerdir. Teröristi dağdan indirip terörü sona erdirmek mi istiyorsunuz. Buna bir şey dediğimiz yok. Teröristi dağdan indirdikten sonra kurun Anadolu'da eğitim merkezleri ve ellerine kazma kürekler. Toprağı kazsınlar alınlarından bir iki damla ter aksın. Alın teri ne demek bunu öğrensinler. Ne zamanki doktorlar teröristler için sevgi ve insani değerler taşıyorlar derlerse o zaman bu teröristler toplum içine çıkabilsinler. Siz katiller için böyle bir proje hazırlamadan onları toplum içine çıkartıyorsunuz ve toplumu tehlikeye atıyorsunuz."

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SALİHLİ'DE KONFERANS VERDİ
EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK SALİHLİ'DE KONFERANS VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 21:26:01
Güncelleme :7 Şubat 2010 Pazar 09:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?