23
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Çiftçi, mazota desteği sevinçle karşıladı

Hükümetin çiftçiye litrede 300 bin lira mazot desteği vermesi, Salihli Ziraat Odası tarafından memnuniyetle karşılandı.

Oda Başkanı Ahmet Can, "Başbakan verdiği sözün gereğini kendisine göre yerine getirdi. Mazot desteği doğru bir adım, fakat ürün sigortası da çıkarılmalıdır" dedi.

Hükümetin çiftçiye verdiği mazot desteğini sevinçle karşıladıklarını dile getiren Salihli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Can, "Her toplantıda çiftçinin rekabet edebilmesi için özellikle girdi fiyatlarının çok yüksek olduğunu, özel tüketim vergileriyle çok yüksek rakamlara çekilen yerlerde mutlak surette çiftçiyi desteklemek gerektiğini söyledik. Biz her şeyden önce bunu bir başlangıç olarak kabul ediyor ve teşekkür ediyoruz. Aslında 300 bin lira yetersiz. Çünkü çiftçi entansif tarım yapılan yerlerde çok fazla mazot kullanıyor. Öz sermayesinin çok büyük bir kısmını buna yatırıyor. Ama başlangıç olarak kesinlikle çok doğru. Tahmin ediyorum, faturayı götüren her çiftçiye bu mazot desteklemesini verecekler" dedi.

Çiftçinin en büyük girdilerinin mazot ve gübre olduğunu vurgulayan Can, "Biz bütün girdilerde destekleme istiyoruz. Bizim en büyük girdilerimizden bir tanesi mazot, bir tanesi de gübre. Biz dünyanın en pahalı mazotunu ve gübresini kullanıyoruz. Pahalı diye gübre kullanamazsak üretim düşüşleri olur. O nedenle gübre fiyatlarında da çiftçiye desteklemeler yapılmalı. Ancak daha önce yapıldığı gibi gübre üreticilerine değil, doğrudan doğruya çiftçilere yapılmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 16:12:18
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 18:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?