30
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Cumhuriyetimizi coşkuyla kutladık

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıldönümü Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Ramiz Turan Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen kutlamalar, Kaymakam Mesut Yıldırım, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Köroğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın öğrenciler ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım yaptı.

Yıldırım: “Bugün nihai ve ebedi Türk Devleti'nin Cumhuriyet rejimini kabul edişinin 85. yılını kutluyoruz. Asırların ötesinden gelen koskoca bir Türk tarihinin artık kapanmak üzere olduğu hayaliyle birbirleriyle işbirliği içinde bulunan harici ve dahili düşmanlarımızın kahpe saldırıları karşısında şahlanan milletimiz yirminci yüzyılın akıllara durgunluk veren destanını yaratarak hürriyet, haysiyet ve şerefini kurtararak Türk'ün bekasını sağlamıştır. Atamızın emanet ettiği Türkiye Cumhuriyet'ini sonsuza dek yaşatma kararında olduğumuzu, emanetinin bekçisi olduğumuzu bir kere daha yineliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından çeşitli ilköğretim okulu öğrencilerinin okuduğu şiir, Salihli Belediyesi ve IMBK Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri folklor ekibinin hazırlamış olduğu gösteriler sahnelendi. Tören, Salihli Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?