18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Ders zili onlarsız çaldı

DERS ZİLİ         Geçen Temmuz ayında Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Taytan kasabasında serinlemek için girdikleri balık gölünde boğularak ölen iki öğrenci, sınıf arkadaşları tarafından anıldı.

Salihli'nin Taytan kasabası Kızılüzümler mevkiinde köylülerin hayvanlarını sulamak ve balık tutmak için kullandıkları göle giren 6 çocuktan Yunus Emre Yiğit ve Sinan Sapmaz boğularak ölmüştü. 8. sınıf öğrencisi olan ve 13 yaşında ölen iki öğrenci, Taytan kasabası ilköğretim okulunda sınıf arkadaşları tarafından anıldı. 8/A sınıfı öğrencileri arkadaşlarının oturdukları sıraları boş bırakıp çiçeklerle donattı. Okul Müdürü Kamuran Kocatürk, 8/A sınıfı öğrencilerinin yapmış oldukları bu anlamlı davranışın belki arkadaşlarını geriye getirmeyeceğini ama Yunus Emre Yiğit ve Sinan Sapmaz'ı hiçbir zaman unutmayacaklarını gösterdiklerini belirtti.

Okul çıkışında tüm sekizinci sınıf öğrencileri, öğretmenlerle birlikte Taytan Mezarlığına giderek Yunus Emre Yiğit ve Sinan Sapmaz'ın mezarlarını ziyaret edip dua ettiler ardından birer adet selvi ağacı dikildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:16:03
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 15:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?