25
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Doktorlar bile şok oldu!

SALİHLİ'DE İLGİNÇ AMELİYAT

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir hastanın karnından üç kilo 700 gram ağırlığında bir kitle çıkarıldı. Karpuz büyüklüğünde olan kitle, ameliyatı gerçekleştiren doktorları şaşkına çevirdi.

Salihli Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Op.Dr.Feridun Soğancı, hasta A.K.'nin daha önce karın ağrısı şikayeti ile İzmir'de bir hastaneye gittiğini belirterek "Burada muayane olan hastamıza herhangi bir teşhis koyamamışlar. Ancak karın ağrısı devam eden hastamız en son Salihli Devlet Hastanesine muayene için gelmiş. Yaptığım tetkikler ve çekmiş olduğumuz ultrasonda karın bölgesinde bir kist olduğunu farkettim. Laparotomi uyguladığımız hastanın karnından sağ yumurtalıkta

kaynaklanan sağdan karaciğere, soldan dalağa kadar uzanmış bağırsakları iterek kendisine yer açmış pervit kitle ile karşılaştık. Ameliyatla kitleyi alarak hastayı eski sağlığına kavuşturduk" dedi.

Böyle bir kitle ile ilk defa karşılaştığını belirten Soğancı, şöyle konuştu: "Normalde bu tarz kitle ya ceviz büyüklüğünde ya da portakal büyüklüğünde olur. Bu kitle bir karpuz büyüklüğündeydi.Toplam ağırlığı 3,700 gr. olan kitleyi alarak patoloji bölümüne gönderdik. Burada yapılan tetkiklerden sonra iyi huylu veya kötü huylu olduğu tespit edilecek.Hastamızın şu an sağlık durumu gayet iyi. Kendisini iki gün içinde taburcu edeceğiz."

Ameliyathaneden sorumlu başhekim yardımcısı Op. Dr. Aydın Er ise "Başarılı ameliyatları ve güvenirliliği ile rüştünü ispat eden Salihli Devlet Hastanesi, kalitesini her geçen gün artırarak bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor" dedi. Salihli Devlet Hastanesi'nin Salihli ve bölgesine sadece poliklinik hizmeti değil aynı zamanda ciddi donanım ve alt yapı gerektiren ameliyat ihtiyacını da büyük oranda karşıladığını anlatan Er, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sayede bölge halkımız ameliyat için İzmir'e

gitmekten kurtulmaktadır. Salihli Devlet Hastanesine her geçen gün yeni bir birim eklenmektedir.Çok kısa bir süre içerisinde bölgenin en önemli ihtiyacı olan sekiz yataklı anestezi yoğun bakım ve sekiz küvözlü yeni doğan ünitesi açılacaktır. Salihli Devlet Hastanesi yönetimi olarak amacımız Salihli Devlet Hastanesini Avrupa standartlarında hizmet veren bir hastane konumuna getirmektir.Bu doğrultuda hareket eden hastanemiz önce insan düsturu ile hizmet kalitesini her geçen gün yükseltmektedir."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 17:05:00
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 19:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?