26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

Eczacı kalfaları için kurs

SALİHLİ'DE ECZACI KALFALARI İÇİN 2. DÖNEM KURSU BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile 2007 yılında imzalanan “Eczanelerde Çalışan Destek Personelin Eğitimi” protokolü çerçevesinde Manisa'nın Salihli ilçesinde 45 eczacı kalfası için ikinci kez kurs açıldı.

Kursa katılan eczacı kalfaları, teorik ve uygulamalı olmak üzere toplam bin 456 saat eğitim alacak ve bundan sonra sertifikası olmayan kalfalar eczanelerde çalışamayacak.

Eczacı Yardımcıları Konfederasyonu, Sağlık Bakanlığı, Türk Eczacılar Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda kendilerine meslek eğitimin önünü açacak olan yasanın kanunlaştığını ve bu kapsamda bu kursların devam ettiğinin belirten, Manisa Eczacı Yardımcıları Derneği (MEYDER) Salihli Temsilcisi Halil Ünkaya, mesleki eğitim sürecinden geçip sertifika aldıklarını belirtti. Ünkaya, 2. kursun başladığını belirterek, “Salihli Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Salihli Eczacılar Odası ve MEYDER olarak koordineli bir çalışma yaptık. Kursiyerlerimiz 1. düzey ve 2. düzey olmak üzere iki farklı kategoride eğitimden geçecek. 1. düzey eğitim aşamasında ortak beceri, ekonomi ve genel muhasebe gibi toplam 96 saat kurs verilecek. İkinci düzey eğitim aşamasında ise sağlıkta temel kavramlar, yönetmelikler ve meslek ahlakı, ilaç dışı ürünler, pratik ilaç bilgisi, meslekli bilgisayar, halk sağlığı işlemede mesleki eğitim gibi bin 200 saat sürecek olan bir eğitim gerçekleştirilecek.” dedi.

Salihli'de daha önce düzenlenen kurslarda 105 eczacı kalfası teknisyen olmuştu.

SALİHLİ'DE ECZACI KALFALARI İÇİN 2. DÖNEM KURSU BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 12:37:02
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 14:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?