18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

El emekleri görücüye çıktı

SALİHLİ'DE SERAMİK ATÖLYESİ SERGİSİ

Salihli Belediyesi'nin 2007 yılından bu yana sürdürdüğü seramik atölyesindeki eğitimlerini tamamlayan 40 kursiyer, 120 parça eserden oluşan sergisini açtı

Salihli Belediyesi'nin 7-65 yaş arasındaki herkese açık olarak 3 yıldır düzenlediği seramik kursuna bu yıl katılan 40 kursiyer Himaye-i Etfal Sergi Salonu'nda yıl boyunca hazırladıkları 120 parça eseri sergiyle sundu. Sergi açılışına Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Başkan Yardımcıları Altan Serpil ve Hasan Sungur Salihli Belediye Meclis üyeleri, katıldı. Açılışa katılan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, eğitmen Semiha Atabey kursiyerlerin başarısını kutladı. Yıl boyunca devam eden ve 7 yaşından 65 yaşına kadar herkese açık olan seramik atölyesine bu yıl 40 kursiyerin katıldığını bildiren Okay, 30'u öğrenci, 10’u ise yetişkinlerden oluşan, atölyede yapılan 120 eserin heykel, duvar süslemeleri, dekoratif malzemeler ve çeşitli objelerden oluştuğunu belirtti.

Yeni dönem kurs kayıtlarının da devam ettiğini belirten Okay, kursun amacının öğrencilerin hayal güçlerinin geliştirilmesi,seramik üretim tekniklerinin öğretilmesi ayrıca ev hanımları ya da emeklilerin boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak olduğunu kaydetti.

SALİHLİ'DE SERAMİK ATÖLYESİ SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 16:03:03
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?