24
Mayıs
2024
Cuma
SALİHLİ - MANİSA

Emekçi Heykeli açıldı

EMEKÇİ HEYKELİ TÖRENLE AÇILDI

Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunan antik kent Sart Harabeleri’nde M.Ö 546 yılında ilk altın parayı dökenler anısına yapılan ‘Altın Döken Lidya Emekçisinin’ heykeli düzenlenen törenle açıldı.

Çarşamba pazarı önünde gerçekleştirilen törene Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay; “Ben ve Belediye Meclis üyelerimiz bizden önceki Belediye Başkanlarımız ve Belediye Meclis üyelerimizin bu güzel modern, çağdaş kent yaratma çalışmalarına daha ileri noktaya çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda geçen yıl Mühendis, Kurudere, Site Caddeleri ve Sevgi Yolu arasında kalan bu alanın düzenlenmesini gerçekleştirdik. Bu bölgede içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini yenileyerek bina bağlantılarını gerçekleştirdik. Elektrik hatlarını yer altına aldık. Bina branşmanlarını sağladık. Yolların ve kaldırımların kapmalarını iyileştirdik. Bu bölgeye daha farklı bir görüntü kazandırmaya çalıştık. Bu kapsamda teknik elemanlarımız bu projenin bu noktasını bir heykel ile daha da güzel bir görüntü olabileceği konusunda birleştiler. Bizler de onların bu görüşüne katıldık. Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Metin Yurdanur’un ‘Altın Döken Lidya Emekçisinin’ heykelini dikmeyi uygun gördük. Bu seçimle Antik Çağ Lidya Uygarlığı’nın çok önemli merkezi başkenti ilklerin kenti, altın sikkenin ilk döküldüğü ekonominin merkezi Sart Kasabası ile Salihli arasındaki tarihsel bağı kurmaya çalıştık. Hem de refahın, zenginliği, gönencin yaratıcısı, her alandaki üretimin temel unsuru en yüce değer üretken emeğe ve emekçiye saygılarımızı ifade etmek istedik. Bu heykelin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ise; “Salihli’yi daha yaşanılabilir bir kent kılma yolunda güzel çalışmalar yapan başarılı uğraşlar veren başta Belediye Başkanımız olmak üzere Belediye Meclis üyelerimizi ve Belediye birim amirlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu heykel emeğinin simgesi ya da ona bir saygının yanı sıra bu coğrafyanın tarihini yansıtma açısından ve özellikle Salihli’nin tarihsel kimliğini perçinleme açısından ciddi önem arz ediyor. Dolaysıyla bu güzel eseri Salihlimize kazandırdıkları için emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”

Konuşmaların ardından Devlet Sanatçısı Heykeltıraş Metin Yurdanur’un yaptığı ‘Altın Döken Lidya Emekçisinin’ heykeli Genel-İş adına Nazif Akar ile Tüm Bel-Sen adına Naci Akmeşe birlikte alkışlarla açtılar.

EMEKÇİ HEYKELİ TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 16:08:05
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 16:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?