22
Mayıs
2024
Çarşamba
SALİHLİ - MANİSA

Geleceğin basketbolcuları yetişiyor

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) işbirliği ile Garanti Bankası'nın sponsorluğunda 45 ilde faaliyetine devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Salihli Şubesi, kış sezonunu 30 öğrenci ile açtı.

Türkiye'de 45 ilin yanı sıra Kıbrıs'ta da devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları Projesi kapsamında Manisa'nın Salihli ilçesinde spor salonunda gerçekleştirilen kış sezonu açılışına yaşları 7 ile 14 arasında değişen 30 sporcu katıldı.

2002 yılından buyana ilçede faaliyet gösteren 12 Dev Adam Basketbol Okulları Salihli Şubesi'nin Yıldız B Milli Takımı'na 3 sporcu verildi. Aantrenörler Barış Tan ve Süleyman Yurtsever, “12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Salihli Şubesi'ne gösterilen ilgi sayesinde ilçemizdeki basketbol potansiyeline büyük bir ivme kazandırıldı. 5 yıl önce hayata geçen bu organizasyonda artık olumlu sonuçla alınıyor. Yeni yeteneklerin keşfedilmesi açısından oldukça faydalı olan bu okullar basketbolun da lokomotifi olmuştur. Bu organizasyon kapsamında yer alan okullar Doğu-Batı-Kuzey-Güney diye adlandırılan liglerde mücadele ediyor. Ana amaç ise doğru ve bilimsel temellere dayalı basketbol eğitimi vermektir. “dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?