20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

Gümüş çayına sosyal tesis

Manisa'nın Salihli ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) ile Salihli Belediyesi'nin ortaklaşa çalışması sonucu ıslahı tamamlanan Gümüş Çayı Deresi'ne sosyal tesislerin yapılması için start verildi.


Islah çalışmaları sonucu ortaya çıkan yaklaşık 400 dönümlük alana yüzme havuzlarından, spor salonlarına, piknik alanından, hobi çalışma bahçelerine kadar çok sayıda tesisin yapılması kararlaştırıldı. Konu hakkında bilgi veren Salihli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nursel Turunç, “Gümüş Çayı dere yatağı içinde kalan 3513, 2548 ve 984 nolu parsellerin Gümüş Çayı Islah ve Reaksiyon Alanı düzenlemesi kapsamında Belediye Meclisi tarafından 2008-2012 yılları arası 5 yıllık kamulaştırma programı kapsamına alındı. 9 Eylül Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 400 dönüm alanda yüzme havuzu, spor salonları, kır düğün salonları, kafeteryalar, hobi bahçeleri gerekirse pazaryerleri yapılacak. Bunun dışında piknik alanları ve yürüyüş parkurları da olacak. Bu proje 5 yıl içerisinde tamamlanabilecek büyüklükte bir projedir. Salihli Belediyesi olarak her yıl en az 60 dönüm alanda bu çalışmaların yapılması planlanmaktadır." dedi. 9 Eylül Üniversitesi ile yapılan ortak çalışmalar sonucu projenin ihalesinin yapıldığını kaydeden Turunç, "Şubat ayında proje bize teslim edilecek. Bu proje doğrultusunda da çalışmalarımıza start vereceğiz. Bu alana ne yapılması gerektiği konusunda geniş bir katılımlar herkesin görüşü alınmaya çalışıldı. Başta Gümüş Çayı civarında bulunan mahalle sakinleri de olmak üzere herkesin görüşü ve önerisi alındı. Salihli Mimarlar Odası'da bu projeye görüş ve öneri bazında destek vererek öncü oldu” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 16:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilhami demir IP: 88.249.195.xxx Tarih : 10.10.2008 21:06:20

çok çok güzel olur. ama onların yerinde olsam oraya küçücük bir doluluk barajı yapardım.çünkü aktığı sular hep boşa gidiyor.onun için hem içme suyu hemde sulama suyu olurdu.iyi düşünün