16
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Hacı adaylarına dualı uğurlama

Manisa'nın Salihli ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara giderek hac vazifesini yerine getirecek olan 56 hacı adayı dualarla uğurlandı. 

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek hacı adayları için Salihli Merkez Karaman Camii önünde tören düzenlendi. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Salihli Müftü Vekili Dr. Rıfat Uslu, Isparta'da yaşanan uçak faciasında hayatını kaybedenler ve vatan müdafasında şehit düşen güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet diledi. Uslu daha sonra kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına çeşitli konularda bilgiler verdi. 

Kafile başkanı olarak hacca gidecek olan Salihli Müftüsü Karabey Özdemir, ise hacı adaylarından kutsal görevlerini yerine getirirken çok hassas olmalarını ve tam manası ile birer örnek hacı olarak memleketlerine dönmelerini istedi. İlahiler ve duaların okunmasının ardından hacı adayları gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı. 

İzmir'e uğurlanan hacı adaylarının akşam saatlerinde İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'ndan uçakla Mekke'ye hareket edecekleri öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 17:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?