20
Mayıs
2024
Pazertesi
SALİHLİ - MANİSA

Halk Bankası'ndan uygun faizli kredi

Manisa’nın Salihli ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Bankası arasında imzalanan protokol ile oda üyelerine uygun koşullarda kredi desteği verileceği bildirildi.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen imza törenine Halk Bankası Salihli Şube Müdürü Eyüp Sacit Önal, banka yetkilileri Mustafa Uyar, Nusret Reha Ulusoy ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Sağlanan desteklemeler hakkında bilgi veren Halk Bankası Salihli Şube Müdürü Eyüp Sacit Önal, “Protokol kapsamında oda üyelerine 36 ay vadeli ve 500 bin YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor. Faiz oranı normal kredilerimize uygulanan orandan binde 2 daha düşük olup %1.79 olarak belirlendi. KOBİ tanımına giren firmalara sadece Halkbank’ta %5 BSMV muafiyeti uygulandığı dikkate alındığında bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantajı sağlıyor. Ayrıca imzalanan protokolle oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesinin ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemesiz dönemli 84 ay vadeli Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl ödemesiz Finansal Destek Kredisi de kullandırılacak. Finansal Destek Kredisi’nin üst litimi 3 milyon YTL olacaktır. Protokol kapsamında ayrıca azami 1 yıl vadeli yıllık %1.5 komisyon oranı ile teminat mektubu kredisi kullandırılacaktır. 70 yıldır Türkiye’nin ilk KOBİ Bankası olan Halkbank, Türkiye’nin dört bir yanındaki Sanayi ve Ticaret Odaları ile protokoller imzalayarak KOBİ’lere verdiği desteği sürdürmeye devam edecektir.”dedi.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı ise “Doğrusunu söylemek gerekirse bizler Halk Bankası’nın özelleştirilmesi yerine daha farklı bir konsepte değerlendirilmesinden yanayız. Halk Bankası artık son yıllarda daha çok rasyonel davranmaya başladı. Ticari faaliyetleri çok doğru ve yerinde. Artık özel bankalardan hiçbir farkı yok.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 19:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?