26
Mayıs
2024
Pazar
SALİHLİ - MANİSA

Halk koşusuna 4 kişi katıldı!

HALK KOŞUSUNA 4 KİŞİ KATILDI, 3 KİŞİ KUPA ALDI!

Tüm Türkiye'de 27 Aralık'ta düzenlenen Cumhuriyet Koşusu Salihli'de de yapıldı. Hüseyin Bulut Köprüsü'nden başlayan yarış Kaymakamlık binası önünde sona erdi. Ancak koşunun en ilginç yanı sadece 4 kişinin mücadele etmesi ve yarış sonunda bunlardan 3 kişinin kupa alması oldu.

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde düzenlenen Cumhuriyet Koşusu büyük bir skandala sahne oldu. Çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarında Atatürk Halk Koşusu ayağında sadece 4 kişi yarıştı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında gerçekleştirilen koşunun sonunda ise yarışan kişilerden 3'üne kupa verildi. Bu arada, 4 kişinin koştuğu yarışı sonuncu sırada tamamlayan Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur'u vatandaşların alkışlaması dikkat çekti. Atatürk Halk Koşusunda; Süleyman Sözen birinci, Beden Eğitimi Öğretmeni Barış Tan ikinci, Zeyad Yıldırım üçüncü ve Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur sonuncu oldu.

56 okuldan 1500 öğrenci, Hüseyin Bulut Köprüsü ve Kaymakamlık binası mevki arasında dereceye girmek için ter döktü. Kızlar, erkekler ve halk koşusu olmak üzere 7 kategoride yapılan yarışın bin 500 (küçük kızlar, halk koşusu), 2 bin (küçük erkekler, yıldız kızlar), 3 bin (genç kızlar-yıldız erkekler) ve 5 bin metre (genç erkekler) kategorilerinde yapıldı. Dereceye giremeyenlerin üzüldüğü koşuda birkaç öğrenci ise baygınlık geçirdi.

Koşu sonucunda küçük kızlarda Taytan İlköğretim Okulu'ndan Hacer Sultan, küçük erkeklerde Taytan İlköğretim Okulu'ndan Mustafa Karabalık, yıldız kızlarda Taytan İlköğretim Okulu'ndan Fadime Nur Kocabaş, yıldız erkeklerde Taytan İlköğretim Okulu'ndan İbrahim Sevimli, genç kızlarda Endüstri Meslek Lisesi'nden Şule Ceylan, genç erkeklerde Endüstri Meslek Lisesi'nden Nevzat Karabalık ve halk koşusunda Süleyman Sözen birinci geldi.

Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları Kaymakamlık binası önünde yapılan törenle İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vekili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Trafik Büro Amiri Yaren Öztürk ve okul müdürleri tarafından verildi.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Vekili ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık Vedat Karabıyık yaptığı açıklamada, "Atatürk koşusunda dereceye giren sporcularımızı madalya ve kupa ile ödüllendirdik. Atatürk koşusu Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 27 Aralık 1925 yılında topluca Ankara'ya gelişlerini sembolize eder" diye konuştu.

İlçe Lig Heyeti üyesi Alper Aluş ise, koşuda yapılan bütün masrafları Salihli Belediyesi'nin sponsorluğunda olduğunu hatırlatarak Belediye'ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Yarış sonunda sporculara ve velilere meyve suyu ikramında bulunuldu.

HALK KOŞUSUNA 4 KİŞİ KATILDI, 3 KİŞİ KUPA ALDI!
HALK KOŞUSUNA 4 KİŞİ KATILDI, 3 KİŞİ KUPA ALDI!
HALK KOŞUSUNA 4 KİŞİ KATILDI, 3 KİŞİ KUPA ALDI!
HALK KOŞUSUNA 4 KİŞİ KATILDI, 3 KİŞİ KUPA ALDI!
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 15:36:03
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?