16
Mayıs
2024
Perşembe
SALİHLİ - MANİSA

Hayırseverlerden eğitime destek

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabası'daki Sartmahmut İlköğretim Okulu, hayırseverlerin katkılarıyla kalorifere kabuştu. Kalorifer tesisatına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür plaketi verildi. 

Sartmahmut İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşma yapan okul müdürü Hüseyin Aydın okul hakkında bilgi verdi. Aydın, "Okulumuz 1942 yılından itibaren eğitim ve öğretimde hizmet vermektedir. Toplam derslik sayımız 25 olup 2 laboratuar ve çok amaçlı spor salonlarımız mevcuttur. 629 öğrencinin eğitim ve öğretim gördğü okulumuzda 1 hizmetli, 2 idareci ve 30 öğretmen olmak üzere 33 personel görev yapmaktadır. 2006 yılında kalorifer tesisatımızın zemin katından yukarıya çekilmesi yapıldı. Bu yıl da tamamlanarak hizmete açıyoruz. 9 bin YTL keşif bedeli olan bu tesisatın işçilik ile birlikte toplam maliyeti 4 bin 850 YTL'dir. Bununla birlikte bin 600 YTL değerinde demir parmaklık çalışmamızı da başlattık. Katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık ise “Hayırsever vatandaşlarımız bizlerin ulaşamadığı yerlere ulaşarak maddi ve manevi katkıda bulunuyorlar. Bu tesisatında başlangıcı bizden oldu, devamı ise hayırsever vatandaşlarımızdan geldi. Bu nedenle teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Törende Sartmahmut İlköğretim Okulu öğretmenleri adına öğretmen Gönül Güleç'e plaketi Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Boyar, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mithat Akyüze'e Jandarma Karakol Komutanlığı adına Levent Yücel, Sart Belediye Başkanı Ali Güngör'e İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yıldız, Sart Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Süleyman Şenkal'a Salihli 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi Mehmet Köroğlu Akçakaya Kremit firması sahibi Metin Akçakaya'ya Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık katkılarından dolayı plaket verdi. 

Plaket töreninin ardından kasaba halkı tarafından hazırlanan gözlemeler katılımcılara ve öğrencilere ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 14:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?