18
Mayıs
2024
Cumartesi
SALİHLİ - MANİSA

Hayvancılığa 1.2 trilyon kredi

Salihli Poyrazdamları Beldesi’nde faaliyette bulunan SS. Poyrazdamları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin 18 Mart günü yaptığı olağan genel kurul toplantısına katılan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, kooperatif ortaklarına 1.2 trilyonluk hayvancılık kredisi müjdesini verdi.

Proje hakkında üreticilere bilgi veren İl Müdürü Ömer Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 2005 yılında ilk defa uygulamaya koyduğu ortaklar mülkiyetinde (50x6) toplam 300 baş damızlık süt sığırcılığı projesinin yine ilk defa beldelerinde uygulanacağı, Kemerdamları, Yağbasan ve Poyraz köylerini de içine aldığı ve bölgenin süt sığırcılığına elverişli bir bölge olduğunu belirtti.

Kooperatif üyesi 50 ortağa 6’şar adet damızlık süt sığırı verileceğini, ahırı olmayan kooperatif ortaklarına 7 milyar lira, ahırında tadilat yapacak üyelere de 1.5 milyar lira tutarında nakdi yardım yapılacağını ifade eden Çelik, kooperatif tüzel kişiliğine işletme binası, müştemilatı, süt soğutma grubu, yeterli miktarda işletme sermayesi ile de kredilendirileceğini belirtti.

Kullanılacak kredilerin yıllık faiz oranının yüzde 7 olduğunu, kredilerin geri ödemelerinin ilk yıl ödemesiz, ikinci yıl yüzde 7 faiz ödemeli, üçüncü yıldan itibaren ise anapara artı faiz ödemeli olarak toplam 7 yılda ödeneceğini söyleyen Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, "Projenin, yörenin kalkınmasında ve fiyat oluşumunda büyük katkısı olacak. Ortakların üretime yönelik girdi temininde yarar sağlayacağı muhakkak" dedi.

Tarımsal üretimde birlik ve beraberliğin, kooperatif çalışmalarına önem vermenin gerektiği vurgulanan toplantıda, üreticiler bu tür projelerin uygulamasında ve devamı talepleri ile projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2005 Perşembe 16:31:54
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 13:52:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?